Gjorde om lite hemma

Har tröttnat lite på hur det ser ut här hemma. Allt känns lite halvklart så jag köpte nya gardiner och tänkte att det kanske kunde liva upp lite. Tror dock det behövs lite mer color i vardagsrummet. Måste först köpa en till gardinstång.




Bytte även i sovrummet, men det är så fult där inne just nu så jag väljer att bespara er den synen.


Back in the...90?

Kändes som att man kom en bra bit tillbaka i tiden igår. Jag åkte den gamla tunnelbanan. Det är sant! Stod och väntade på tunnelbanan på röda linjen och helt plötsligt ser jag ett gammalt tåg komma farandes ut från tunneln. Tvekade lite innan jag gick på, men entrade sedan när jag såg att fler gick på. Det var verkligen flera år sedan jag åkte en sådan här spök(?)vagn. Inte var dag alltså.
Tycker det är lite skumt att de inte har bytt ut alla vagnar till de nya och planerar redan att fixa nya vagnar med så gott som bara ståplatser. Är det inte bättre att byta ut alla först? Det ser ju inte klokt ut när man står på en station och på varsin sida kommer det in ett tåg, det ena från typ 80-talet och det andra från tillbaka till framtiden.

Piece of chocolate

Idag var det en avgörande dag. Får nog se lite längre fram i veckan. Fortfarande pirr.

Mötte sedan upp Babe i byn och åt lunch tillsammans. Har ju verkligen fått superdille på asiatisk mat så för min del var det ett solklart val att ta den asiatiska buffén. Babe klämde en hel pizza. Jag förstår inte hur man kan äta upp allt som ligger på tallriken. Konstigt? Japp, av någon konstig anledning lider jag av en tvångstanke som gör att jag kan bara inte äta upp den sista tuggan på tallriken. Har inte gjort så sedan jag var runt åtta kanske. Hur kommer det sig? Ja inte vet jag men här är min teori:

Jag var väl runt sju åtta år när jag och min syster Mellan (at the moment kanske fyra fem år) gick igenom alla VHS-filmer vi hade hemma (japp, DVD hade inte slagit igenom än). Vi var utleda på de barnfilmer vi hade. Tyckte att Pippi Långstrump och Emil hade gjort sitt så vi kollade efter roliga omslag på mamma och pappas filmer ( nej vi stötte inte på något olämpligt).
Vi fastnade för omslaget till en Monty Python-film. Vi slår på den och förstår väl inte speciellt mycket men som barn gör det ingenting, då man fortfarande har fantasin kvar och kan på något sätt ändå hänga med.
En bit in i filmen får man följa en man som lider av extrem fetma, om han ställde sig på en våg skulle den visa minst 200 kilo. Han går in på en restaurang och får den service man vill ha på restaurang. Han beställer in alla möjliga rätter och när den ena är slut kommer servitören och frågar "Ska du inte ha en liten av denna rätten också? Vår specialitet" och så beställer han in det med. Efter ett tag får han trots allt nog och säger snällt nej tack när servitören kommer och erbjuder honom fler rätter. Han ber att få notan men då kommer servitören fram med en lövtunn bit av choklad och säger att huset bjuder. Detta kan alltså inte mannen motstå och tar då denna chokladbit och stoppar in i munnen.
Efter ett tag ser man hur hans blick säger Oh huh!

Mannen sprängs ¤poff¤ och det enda som är helt är hans huvud. Man ser alltså rakt in i hans buk och det enda som håller honom uppe är ett par revben som skulle vara stora nog att nå runt en val. Efter det att han sprängts, spyr han. Han spyr och han spyr och han spyr.*

Jag och syster Mellan tappade aptiten flera dagar efter och våra päron kunde inte för allt i världen förstå detta. Visst vi har aldrig varit stora i maten men detta var extremt. Till slut berättade vi och mamma förklarade lugnt att vi inte kunde sprängas om vi åt för mycket.
Haha, pedagogiska mamma.

Men där tror jag i alla fall att spåren sitter. Allt är Monty Pythons fel. Jag skyller på dem.

* Det kan vara så att jag inte riktigt har alla detaljer rätt i denna filmåterspegling, men kontentan är densamma.

Flitelade läkol

Jobbade idag, fick måla barn i ansiktet. Det var roligt. Det sköna med barn är att de inte är så kräsna, så man behöver inte direkt vara konstnär. Skönt.

Kom hem och la mig i soffan och myste med min karl. Vi båda däckade. Så jävla skönt. Vaknade dock av att jag dregglade, mindre mysigt. Kan inte förstå det, varje gång jag bara somnar lite snabbt på dagtid så dregglar jag. Har aldrig upptäckt att jag dregglar på natten. Kan kanske misstänka att jag gör det, men ändå. Någon annan som dregglar?


Imorgon kan jag bara säga pirr. Återkommer om det. Jag håller mina tummar i alla fall. Vet att karln gör det också.

Jag vill ha ett nytt sovrum, vårt är dött. Ska försöka väcka liv i det när man har tjänat lite mer pengar. Me wants to decorate!

Vill ha mer färg och mattor och bokhyllor och... (det kanske funkar i detta sken, men inte i bright daylight)

Damn

Inatt skulle man ju då ställa fram klockan för alla längtar ju efter att det ska bli sommar så vi spolar fram lite. Jag var duktig och kom ihåg att ställa fram uret, ställde även min alarmklocka att ringa klockan 07.30 (sommaritd). Visst ringde den så jag gick upp och duschade och gjorde i ordning mig. Kollade runt på alla klockor i huset, den analoga i huset stod just då på 06.00, datorn (som ställer om sig själv) stod på 07.00. Det tog inte lång tid innan jag insåg att min mobiljävel ställer om sig själv. F.U.C.K. Jag som sov så sjukt dåligt inatt. Kunde till en början inte somna, trots att jag var riktigt genomtrött och när jag väl somnat vaknade jag flera gånger av att jag svettades som en dåre.

Funderar på att lägga mig på soffan och sova en timme till, men gissar att jag kanske får svårigheter att somna ikväll då. I-landsproblem.

Poff ¤

Släckte vid 20.30. Blev liksom inget utöver det vanliga då vi oftast sitter i mörker eller tända ljus. Tittade ut för att se om de stora betongblocken runtomkring hade släckt. Nope. Folk ville inte tror jag.

Men nu ska jag hur som helst borra pliggarna och gå och lägga mig. Mår inte bra. Känner mig helt febrig i kroppen. Minsta lilla beröring av kläderna sticks. Usch. Godnatt!


Partypics

Okej, lite fakta bara innan bilder kommer upp. Jag hade inga partykläder. Jag har kommit fram till att jag inte äger några kläder förutom sportkläder. Kul. Ibland lyckas jag sätta ihop någon halv partyutstyrsel som går lite åt streethållet. Andra gånger lyckas jag inte alls. Som igår så räddningen blev en lånad kjol och ett snannb besök på Gina för att köpa en tröja. Inte riktigt min stil. Plus att det inte blev så snyggt när man inte har någon färg...

1. Jag startar kvällen.
2. Elin innan hennes lur blev snodd :/
3. Limpan och Schannique med Babsan
4. Greken och Jessi
5. Ballen
6. Svampen och Ullsibull

Grattis!!!

Magnus och Annika vann. Tyckte det var kul och de var värda det. För min del spelade det verkligen ingen roll vem som vann (som den Let'sdance-nörd jag är), tyckte Laila har, trots sin tidigare dansbakgrund, gjort framsteg och Magnus har ju verkligen utvecklats då han aldrig tidigare har dansat.
Fällde även en tår efter Lailas sjukt grymma dans. Det gjorde hon riktigt bra.

Party igår

Det var kul, inte värsta lyckade festen, men rolig. Det blir liksom vad man gör det till. Det var roliga människor, mindre rolig musik. Förstår inte riktigt Dj:ar ibland. Men det kommer upp bilder på kvällen snart. Ska bara äta lite först och kolla Lets Dance-finalen

Celebrations time come on!

Hittade en sida där man kan kolla upp när folk fyller år. Riktigt roligt. Jag provade söka på mig själv och fick då reda på detta:
Född på: En tisdag.
Antal dagar: 9004 (jag fyllde alltså 9000 dagar i söndags, hade jag vetat det hade jag ju firat :)
Kända personer som fyller år samma dag: Eric Gadd och en till som jag inte vet vem det är.

Skitsköj ju.

Hoy, tengo mucho que hacer

Idag är det mycket att göra. Eller kanske inte men vid sådana här tillfällen är jag bra på att vara tidsoptimist och tror att en dag är hur lång som helst. Det brukar oftast visa sig att en dag är 24 timmar lång.

Dagen börjar med att jag ska åka till världens sötaste farmor,min, för att hjälpa henne med lite saker. Om syster Mellan är vaken när jag åker så kommer hon kanske också med, men jag tvivlar. Sedan ska man klämma in en lunch där någonstans. Jag och syster Mellan ska äta burritos. Inte vilka burritos som helst utan gratis burritos från serrano. De stod på gymmet och delade ut gratislappar i förra veckan så då fick vi som jobbade där några stycken. Så vi har redan provat en uppsättning burritos, men ska nu prova en annan sort. Jag tycker burritos är ett roligt ord och det är därför jag verkligen är tvungen att skriva ordet burritos flera gånger. Jag har lyckats få med ganska många.



När vi har ätit så ska vi flanera runt i byn i jakt på något tygstycke man kan ha på sig ikväll. Får se om man lyckas med det. Tycker mest att det brukar vara så att när man väl är på jakt och har pengar så hittar man ingenting men sedan när det är några dagar innan lön och man egentligen inte behöver något speciellt då hittar man stora avdelningar i butikerna som man skulle vilja ha eller tycka sig "behöva". Undrar vad det är för fenomen.

Ikväll är det alltså part. Byn firar ett år. Grattis byn. Så vi ska förmodligen samlas allihopa tjejer från överallt och äta en liten bit på donken innan vi drar dit glada i hågen och släpper loss. Hoppas det blir roligt. Tror det blir roligt. Och jag ska se till att kameran går varm. Ska göra som Svampen gjorde senast vi var ute, ta typ 250 bilder. Då har man några att sålla ut.

L.O.V.E

Jag har ett bra det bästa förhållandet en människa någonsin kan önska sig.

Jag trivs enormt bra i min karls sällskap.

När jag inte har något att göra tänker jag på honom.

Så fort jag slutat på jobbet längtar jag hem för att få vara med honom.

Nu hör jag nyckeln i hålet.

Nu ska vi äta mysmiddag...lite sent.

Jag älskar dig!!

Mirror mirror on the wall.


Jag hade kul med en spegel.

Looking back

Bläddrade igenom lite bilder och såg då denna bild på två sjukt nervös små flickor som var på väg till flygplatsen.


Har precis kollat in deras resdagbok där de har lagt upp lite bilder. Det ser inte ut som att de är lika nervös längre.

Underbar och älskad av alla

Jaha, då har man läst ut en till bok då. Denna hette Underbar och älskad av all (och på jobbet går det också bra) av Martina Haag.
Jag tror jag började läsa den i söndags och har alltså läst ut den idag. Sjukt lättläst och riktigt rolig. Hon skriver inte alls på det klassiska "författarsättet". Inte alls korrekt vilket bidrar till en mer vardaglig stil och som får det att kännas (åtminstone för min del) som om hon skrivit allting just för mig, som i ett brev eller kanske till och med ett jävligt långt blogginlägg.
Boken handlar om Isabella Eklöf som mestadels är arbetslös sökande skådespelerska. Hon har hela livet känt att det är skådespeleri hon ska syssla med. Helst de stora scenerna typ Dramaten och även större filmsatsningar. Än så länge har drömmen inte slagit in, men hon kämpar på. Man får hänga med i hennes tragikomiska liv skrivet i jag-form, medan hon febrilt söker jobb, kille och ett acceptabelt liv. Emellanåt verkar hon verkligen ha ordnat det ordentligt för sig, men ibland rasar korthuset och hon får försöka krångla sig fram och upp igen på något vis.
Jag tyckte den var rolig och trots att jag är långt ifrån en skådis så är boken skriven så att man själv kan känna igen sig.

Har du lite tid över och råkar känna någon som har denna eller kanske hittar den billigt i någon bokhandel, köp den och läs den. Bjuder på ett litet skratt i den kanske grå-jag-kan-inte-bestämma-mig-om-jag-ska-va-vår-eller-vinter-kylan.


-


Pjuk

Blä. Har inte alls sovit bra inatt och väcktes om och om igen av tre sms i morse. Bajs. Mår lite illa till på köpet också. Jag som måste äta frukost så jag orkar spinna.

Tjoflöjt.

As if a good thing ever can make up for all the pain

Då somnar man gott inatt då. 8200 tillbaka på skatten. Man tackar. Tack!

Chicken in the ugn

Elle DJag har precis upptäckt att jag har en finne bakom örat. Bugger!

Har diskat lite, bloggat lite, kollat Elle DeGeneres show (hon är för sjukt jävla skön) ska nu hoppa in i duschen medan kycklingen är i ugnen. Fuck kom precis på att jag inte har någon sallad hemma. Skit också. Ja ja får klara mig utan det idag då.

Time for the shower.

Jag började med...

..en lista men jag pallar inte så nu går jag och diskar istället.

Puss


Som en bit i en chokladask

Vilken skum morgon. Jag vaknar upp och tycker att det fortfarande känns som att jag har feber, vilket jag inte har, men har liksom den känslan i kroppen. Jag sätter som vanligtvis igång min drog, datorn och går ut och ställer mig i köket och lagar pannkakor vilket inte riktigt hör till mina morgonrutiner. När jag står där och visslar dimper plötsligt posten ner. Ett brev är från den tyska ambassaden och det andra är adresserat till oss båda, så jag tar mig friheten att öppna det. Wow, en bröllopsinbjudan från Älsklings barndomskompis som jag har träffat en gång. De ska gifta sig i sommar i Finland. Vi får göra det till en tradition att åka utomlands på bröllop varje sommar. Kul. Jag har aldrig varit i Finland tidigare. Hoppas bara man får ledigt.

Åh, idag skiner solen igen, men man vet ju aldrig hur länge så när jag har smällt i mig mina pannkakor ska jag nog ta mig en promenad.

Feber?

Sitter här framför datorn och hänger som vanligt. Min dag idag:
¤ vaknar och äter frukost
¤ tittar lite på fejjan och blogg
¤ tittar på tv
¤ myser med pojk
¤ tittar lite mer på fejjan och blogg
¤ äter lunch
¤ tittar lite mer fejjan och blogg
¤ packar väskan och drar till KK
¤ spinnar en timme
¤ försöker ta mig hem med sthlms kommunaltrafik (tar 1h vanligtvis idag tog det 1h40min. Jag hade köldskador när jag kom hem, är fortfarande en istapp)
¤ lagar pannkakor
¤ Greken kommer och vi kollar Ballar av stål
¤ älske pälsk kommer hem
¤ jag tror jag har feber och går nu och lägger mig.
 God natt från hypokondri-Cicci

Jag blir så irriterad

Varför har jag ingen självdisciplin? Här sitter jag och är så gott som ledig (endast ett spinningpass 17.30) medan jag vet att jag har tavlor som jag vill ha upp på väggen, disken väntar (dock vill karln göra det då mina händer är helt trasiga), saker kan göras helt enkelt men jag gör de inte. Varför? Kan någon smitta av sig med lite självdisciplin?

Jag förstår inte grejen, ibland drabbas jag av värsta självdisciplinanfallet, medan det andra dagar är som bortblåst.

Ikväll blir det pannkakor!

Söndagslyx

Har den senaste tiden fått känslan av att jag är grymt rastlös. Kan bero på att jag inte har speciellt mycket jobb att sysselsätta mig med. Så jag har börjat tänka att man kan ju träffa folk mer och mer. Man behöver inte planera sju år innan.
Så igår bjöd jag över syster Mellan, Jomps och syster Mini, även Tant A var bjuden men kunde inte, på middag. Serverade först en förrätt som var snedskurna skivor av en lång baguette stekta i olivolja och vitlök med skagenröra på. Varmrätten var en gryta som jag inte lagat på tio år (ja jag är gammal). Den blev inte superlyckad. Jag hade kunnat vara lite mer generös med både sås och kryddor,  men annars var smaken ungefär densamma som för tio år sedan. Till efterrätt hade vi gjort smoothies med hallon och blåbär i. När vi inte trodde vi kunde få i oss mer langade Jomps fram chips och dipp så då poppade jag lite popcorn så att vi kunde svulla till Beck- I guds namn.

Okej här kommer lite mer vädersnack. Vad fan hände med vädret? Det ligger just nu snö på marken. Icke uppskattat. Visserligen är det inte mycket utan mer lite utspritt, men ändock. Hade helt ställt om mig på torr mark, varm luft, solsken. Diggar inte snön just nu. Bort, puts väck.


Världens sötaste

Hoppade ju in extra i barnpassningen idag. Sjukt skön dag. Första halvan gick jag och bar på en mysig liten bebis, när han sedan lämnade mig, kom en annan sötnos på snart två år som bara vill vara med mig, hon vill inte leka med någon annan. Och hon kan helt plötsligt bara slänga sina armar om en. Så go' så man dör. Och hon heter Dulce, som betyder typ söt, sötsaker. Haha, världens vackraste.

Har nu ätit pizza så det sprutar smält ost ur öronen och sitter just nu och jäser med en liten chokladbit och iskall cola. Jag mår bra.

Och ikväll, eller om några timmar, så får vi middagsbesök. Mysigt. Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska servera dock. Får se vad det blir.

Någon som såg Robinson -09 igår? Tankar?

Isn't it lovely? Isn't it wonderful?

Jag vet att det är en massa tjöt och gnöt i bloggar om vädret nu för tiden, men vem kan låta bli att skriva om det? Helt jävla underbart. Vaknar upp pigg som en mört, klär på mig lite och till min förvåning fryser jag inte när jag lyfter på täcket. Går in i köket för att göra frukost och vad hör jag? Fönstret som är halvöppet bjuder på ljuvlig musik från fåglarna, marken utanför är torr. Ibland tycker jag verkligen att man kan lukta att det är vår. Det luktar liksom varmt, torr mark, frisk luft.

Ska äta upp min frukost nu bestående av fil med flingor och blåbär och smörgåsar med ägg och kaviar, sedan hoppa in i duschen för att sedan dra till jobbet.

So fucking tired

Jag är helt genomslut. Solen lyser ute så jag känner att jag verkligen vill utnyttja detta genom att till exempel ta en promenad, men min kropp säger nej. Efter att ha stressat upp mig en halvtimme innan första passet skulle börja till att ha cyklat konstant i en och en halv timme så är jag slut.

Varför jag stressade upp mig innan passet beror på att tekniken ibland gör som den vill. Först stod jag och pillade lite, på alla knappar, tryckte på varenda powerknapp jag kunde hitta. Efter att ha stått där säkert fem minuter hämtade jag Jessi och bad om hjälp. Även hon stod och pillade där ett tag, vi provade alla möjliga kombintationer, jag ringde min TA(träningsansvarig) men hon svarade inte (fick reda på att hon vickade ett pilatespass). Efter ett tag kom Carro B och även hon försökte sig på alla knappkombinationer. Jag hämtade en liten cd-spelare för att göra mig reda att köra ett pass med den, men även den var trasig. Vi ringde tjejen som haft senaste passet då vi fick höra att även hon hade problem med tekniken. Efter att ha provat alla möjliga knapptryck hörs helt plötsligt ljud ur högtalarna. Thank you!! Tre minuter innan passet skulle börja. Det tackar vi för. Jag började få så smått panik.

Nu är jag mörbultad och trött. Ska ta och hälla i mig iskall cola. Är inte det livet?

Puss och Peace!

Inbrott

Fick inte direkt en lugn start på dagen. Hade först varit uppe klockan sex på morgonen för att lätta på trycket efter allt coladrickande igår kväll, gick sedan och la mig och bestämde mig då även att ställa om väckarklockan att ringa en timme senare. Sagt och gjort, jag somnade mysigt om igen.
BRAK, brak, BraK, BRAk, brak, pang , tjohej, boom.
Vi sätter oss rakt upp i sängen med hjärtat i halsgropen och kan inte riktigt koppla vad det är som låter. Men när vi tittar till höger ser vi hur böckerna på hyllan ramlar ner en efter en och har sönder allt som står i sin väg under; skålar, ramar...

Som tur var var det ju inget allvarligt. Trodde först att någon tagit sig in i vårt hus och stog och slog sönder något inne i vårt sovrum. Usch.

Ska göra i ordning mig nu och gå iväg och köra spinning. Tagga till!

Mätt och belåten

Vet inte hur många inlägg jag skrivit idag. Det har blivit en hel del. Datanörd.

Har iaf haft päronen över på middag och det blev riktigt gott om man får säga det själv.


Nu ska jag gå och börja laga maten.

Men först lite musik!


 

Deklaration

Just det, kom ju på en sak. Jag vill att deklarationen ska dimpa ner i min brevlåda nu. Mina förväntningar är skyhöga, men är även beredd att få betala cirka 14000. Hur som helst så vill jag ha reda på vilket NU.

Fick ju nämligen 14000 förra året. Det satt inte helt fel kan jag säga....

Ska nog springa till brevlådan och kolla om något kommit. Är det någon som fått sin deklaration än?

Middagssällskap

Min mamma och pappa kommer hem ikväl! (Försök föreställa er 7-årings röst i ett upphetsat läge, ungefär som att den sa; Jag ska få en bratzdocka i present) De sitter för tillfället i bilen på väg hem till storstaden. De ringde och frågade om vi ville äta pizza med de, men jag tackade fint nej och berättade att vi redan har mat på G och att de gärna får äta med oss. Så ikväll blir det parmiddag. Mys.

. .

Åkte till byn för att äta lunch med syster Mellan. Åt från Asian BBQ, så det var sjukt gott. Slafsade i mig friterad kyckling och lite biffröra. Varför proppar man alltid i sig för mycket? Jag gör alltid det om jag har något som ligger på tallriken och är gott. Kommer antagligen bli hungrig om en halvtimme eller så, men sådan är jag. Har även köpt dammsugare då Svampen berättat att hon klämt sex stycken. Mitt mål är väl inte så många, men jag blev så sjukt sugen.

Ballen kom och gjorde oss systrar sällskap, det var nice. Skönt att bara sitta ner och snacka. Hon visade även upp sina nya flashiga kläder och skor som hon ska ha nu när hon provar på sin nya karriär som sexig bankkvinna. Läckurt! Efter ett tag kom även mamma Ballen, så skön. Haha, sådan mor sådan dotter säger jag bara, så lika till sättet. Det vill säga att båda kan verkligen kläcka ur sig saker som man asgarvar åt.

RIP

Usch, jag läste för några dagar sedan på Perez's sida om Natasha Richardson. Hon hade råkat ut för en skidolycka och åkt in på sjukhus. Till en början lät det inte så allvarligt men de åkte in för att kolla om hon fått några allvarliga skador då hon börjat må illa ett tag efter olyckan.
Läste bara någon dag efter att hon hade fått en blödning mellan hjärnan och skallbenet och hade senare avlidit av detta. Hon blev endast 45 år. På tok för tidigt. Efter sig lämnar hon sin man Liam Neeson och deras två söner 12 och 13 år.
So sad.


Pics


1. Vi värmer upp hemma med sugrörsdricka
2. Systrarna och värdinnorna.
3. Shake your hair, watch yourself!
4. Dansmoves



1. Piiiis out sister
2. Puss på dig
3. Oooa hela natten oooa hela dan



1. Vi hade kul medan vi tog en paus från dansgolvet
2. Vet inte riktigt vad vi gör på denna bild.

Påsar

Idag ser jag ut som Frankentsteins monster. Jag har världens största påsar under ögonen, har inte sovit något bra alls och jag har drömt jättemycket hemska/konstiga saker.

Dröm 1)
Det jag minns av den här drömmen är att Syster Minst, Maddellutt och jag står och väntar på tuben, då ser vi att att jag och Maddelutt har gula band runt armen (typ sådana man får på Grönan), vi undrar vad det äroch syster Minst svarar att alla som har sådana band ska hon spränga, hon ska samla alla med band på en och samma plats. Knas. Drömmen fortsätter och vi kämpar verkligen med att övertala henne att inte utföra det. Tror inte hon gjorde det i och med att jag lever. Pjuh!

Dröm 2)
Jag går hemma i min lya och plockar lite, går fram till fönstret för att vattna blommorna när jag ser en gammal klasskompis från mellanstadiet stå nedanför porten. Han tittar snabbt upp och jag drar mig lika snabbt tillbaka och tänker: Shit bara han inte såg mig. Varför det skulle spela någon roll har jag ingen som helst aning om. Kanske kan ha något att göra med att han hamnat lite på sniskan och börjat använda saker som man inte riktigt blir sig själv av.
Hur som helst, jag fortsätter plocka lite i lyan och hör snart ett ljud, jag går fram försiktigt till fönstret för att se om han står kvar. Nej det gör han inte, han klättrar upp på utsidan av balkongerna upp till mig.
Jag får panik och vet inte vad jag ska ta mig till. Hinner inte tänka så mycket, då han kommer in genom balkongdörren (som han tydligen kunde öppna från utsidan). Hinner inte heller säga något innan han tar upp en pistol och skjuter ett skott. Det träffade mig inte. Tur. Jag börjar böna, be och gråta och undra: Why me?
Han svarar inte utan skjuter mig nu i höften/ljumsken, det gör ont men inte så ont som jag trodde det skulle göra. Han har nu alltså fått in en träff men ger sig inte utan skjuter mig i armen. Jag tänker att han inte har koll på läget så jag låtsas dö helt enkelt, tänker att då måste han väl ändå ge sig.
Jag minns inte så mycket efter det. Tror att han gick och att jag såklart överlevde i och med att inget av skotten träffade på fatala ställen.

Men jag undrar hur man ska tolka dessa drömmar? Två drömmar om döden. Känns inget vidare. Men jag sitter ju här nu, fult levande. Får se vad denna dagen har att bjuda på.

Just det fick ett mess av min Thaisyster inatt också. Det kändes kul. Vi tänker ju på henne här hemma varje dag liksom. De har det i alla fall underbart och det unnar jag de verkligen. Jag längtar bara efter att få se bilder.


Häxan från Portobello

Har precis läst ut Häxan från Portobello av Paulo Coelho. Det var en väldigt lättläst bok och skriven på ett väldigt annorlunda sätt som gjorde det riktigt intressant. Jag tyckte inte riktigt att själva röda tråden var bindande, hade nog velat ha ett starkare ämne, men är ändå nöjd med att ha läst den.

Den handlar om en flicka som tagit ett alias - Athena-. Hon är inte riktigt som alla andra, hon kan få kontakt med...väsen...andra sidan genom att dansa till musik utan att följa rytmen. Jepp.

Läs den. Ni läser ut den på kort tid.


Mätt

Har precis ätit thaimat så att det snart sprutar ur öronen. Gott som in i.
När karln kom hem så bytte jag om och gjorde honom sällskap på en solskenspromenad som slutade hos farmor. Hon blev glad när vi kom förbi med en chokladask och lite blommor på 95-årsdagen. Älsk fick även träffa min 3:e faster så nu tror jag han har träffat så gott som hälften av släkten i alla fall, bara andra hälften kvar.

Började lite smått att städa idag, det gick ganska bra. Ska fortsätta imorgon, då går jag mer på djupet. Det ska verkligen lukta rent tänkte jag. Och jag ska totalvädra, för denna lägenhet luktar instängt oavsett hur länge du vädrar.

Ska hoppa in i duschen nu och duscha riktigt varmt för jag sitter här med tjocka lager på mig och fryser ändå. Brrr.

Imorgon kommer mina älskade päron hem. Det ska bli trevligt för det var ett tag sedan vi sågs.

Piis

FARMOR 95

Grattis älskade farmor på 95-årsdagen. Du är världens bästa! Älskar dig högt!

Suddig bild på oss, när vi var där i lördags och firade lite i förväg.

Min älskade DU

När jag kom hem i natt möttes jag av detta inne i badrummet.:

Tog närmsta kajalpenna och klottrade tillbaka så han också skulle få sin dos av kärlek när han vaknade.
Älskade älskade du.

Challenged

1. När gick du upp idag?
Klockan var nog runt tio i tio.

2. Diamanter eller pärlor?

Pärlor, färgranna sådana.

3. Senaste filmen du såg på bio?

Män som hatar kvinnor

4. Favorit Tv-program?
CSI

5. Vad åt du till frukost?
Två mackor med ost och ett glas jos.

6. Vad är ditt/dina andranamn?
Sara

7. Din favoritmat?

Allt. Nejdå, men asieninspirerad mat älskar jag.

8. Vilken mat gillar du inte?

Hemmagjorda köttbullar

9. Vilken är din favorit CD för tillfället?
CD? Lyssnar mest på datorn, men annars får det nog bli...Linkin Park

10. Vilken bil kör du?
(Mo)bilen

11. Vilken är din favorit macka?
?? Har ingen speciell favvo. Beror helt på humör.

12. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du bara inte med?

Folk som ljuger, är arroganta, dåliga förlorare, falska...

13. Vilka är dina favorit kläder?
Haha, det är faktiskt ett par jeans jag snott av syrran nu när hon är i thailand.

14. Om du fick åka vart du ville, vart skulle du åka då?
Thailand eller Kroatien

15. Favorit klädmärke?
Inget speciellt, men jag är ju lite av en sportnörd och tycker både Puma, Adidas och Nike har snygga kläder.

16. Vart vill du dra dig tillbaka?
Kanske på landet på somrarna med min karl och staden på vintern (skulle bli så rastlös av att sitta insnöad i ett hus mitt i ingenstans)

17. Favorittid på dagen?
10.10?

18. Var är du född?
Karolinska

19. Vilken är din favorit sport att se på?
Fotboll eller handboll.

20. Vem tror du inte svarar på dessa frågor?

No idea.

21. Vem tror du svarar först?
Se svar ovan.

22. Coca Cola eller Pepsi?
Känns som att svaret är rätt självklart där. Alla som känner mig svara i kör: COLA!

23. Fotboll eller ishockey?
Fotboll

24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
Total nattuggla. Men vill verkligen vara morgonmänniska, man kan få ut så mycket mer av dagen.

25. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr.

26. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Inte än....

27. Vad ville du bli när du var liten?
Arkeolog, frisör eller tunnelbaneförare...

28. Bästa barndomsminnet?

Inte den blekaste. Men jag minns när min Mellansyster föddes, då var farmor barnvakt åt mig och vi gick och plockade vitsippor så det skulle finnas blommor när de kom hem från BB. Då var jag 2 år och 9 månader.

29. Varit i Afrika?
Nope

30. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Nej, men vi planerar att eventuellt rulla in någon i bandage...

31. Varit med om en bilolycka?

Japp, krockat med en älg :/

32. Favoritdag i veckan?

Oj vilken tricky...får nog bli fredag..eller lördag...eller jag vet inte.

33. Favoritblomma?
Orkidéer

34. Favorit snabbmatsrestaurang?
Stefan's. Godaste pizzorna i stan. Det är ett riktigt bra betyg då jag egentligen avskyr pizza.

35. Äger du en cykel?
Mhm, en riktigt fin en.

36. Vem fick du senaste mailet ifrån?
Emma som precis kommit hem från Argentina.

37. I vilken affär skulle du helst vilja utöka ditt kreditkort?
Min nya favvo - Topshop.

38. Läggdags?
Inte än på några timmar.

39. Vems svar är du mest nyfiken på?
Allas, alltid kul att se vad folk svarar, men roligast är det ju att fylla i själv.

40. Senaste personen du delade en middag med?
Min syster Mellan och Svampen. Förfestmiddag på köttbullar och spaghetti.

41. Vad sysslar du med just nu?
Sitter och fyller i detta, medan jag samlar lite självdisciplin att sätta igång och städa. Ska förbi farmor en sväng också då hon fyller 95 idag!!!

42. Favoritfärg?
Grönt och svart.

43. Hur många tatueringar?
Två.

44. Hur många utmanar du?
Hmm, får se: Becca, Christine , Alex, Limpz  och  Märy 

Die Sonne

Solen lyser idag med trots lite fler moln än igår. Det blir fina mönster på min vägg.

Yesterday it was party

Igår var det alltså välgörenhetsparty som Syster Mini fixat. Svampen, syster Mellan och jag gjorde i ordning oss hemma hos mig. Vi sminkade oss, dansade, sjöng och drack. Vi hade till och med festat till det lite med sugrör. Det hör inte till vanligheterna, men det gjorde det hela lite mer edgy.

När vi sitter på tuben slår det ju aldrig fel, jag blir apkissnödig efter typ två stationer, vi ska byta i T-centralen, så vi tänkte att vi kan ändå hoppa av där och gå på toa på Burger King eller McD ngonstans. Tror ni det eller? Nej, varenda jäkel har stängt, till och med betaltoaletterna. SÅ är ni ute en onsdagskväll och spatserar så tro inte att ni kan kissa. Hur sm helst så sprang jag runt som en illbatting gata upp och gata ner med en blåsa som var milliliter från att sprängas (kan tänka mig att jag såg ut som en nykn*llad höna som gick fram). När jag är på väg tillbaka till tuben där de väntade på mig så slinker jag in på Golden och går fram till tjejen som satt och tog inträde och sa:
- Varenda ställe som har en toalett har stängt, finns det en möjlighet...
Hon log och sa innan jag hann avsluta meningen:
- Kila in du.
Lyckligast i världen sprang jag ner och pudrade näsan i säkert 10 minuter, visste inte att en blåsa kunde innehålla så mycket. På vägen ut tittade jag in till henne och bad tusen gånger om tack. She made my night.

Hade ju planerat att klicka under hela kvällen, men så blev inte riktigt fallet, det blev Svampen som klickade med sin kamer så jag återkommer med partybilder snart, får bli förfestbilder från min sida.
Det blev i alla fall en lyckad kväll trots att vi på grund av kissincidenten kom lite sent. Vi dansade all night long. Tog inte ens en paus för att dricka. DJ:n ville inte riktigt lyssna på våra önskemål. Visst jag vet att DJ:s hatar när folk kommer fram och önskar låtar, men nu är det ju så att de spelar för oss, vi som dansar. Vad är det då för mening att spela musik som alla står stilla till, eller ännu värre, går av dansgolvet för? Men vi fick i alla fall några låtar som vi önskat :)

Denna underbara ljuskälla.

Det är så ljust, det är så underbart. Det blir liksom skuggor. Det var ett tag sedan jag såg skuggor. Kan inte riktigt förstå den energin man får av denna sol, hur man kan bli så glad av något så litet som att solen faktiskt skiner. Jag låter som en riktig dyrkare nu, men jag skulle nog kunna kalla mig överväldigad just nu.

Ska iväg på välgörenhets(gala skulle jag vilja säga)krog ikväll. Det är syster Mini som har fixat det i samband med sitt projektarbete. De har abbonerat en krog och pengarna som man betalar för biljetten går direkt till välgörende ändamål. Så det känns perfekt, parta samtidigt som man bidrar till något. Hur bra är inte det?!

Sitter nu och väntar på att tvätten ska torka i tvättstugan och att syster Mellan ska ringa så vi kan börja göra i ordning oss. Vet inte alls vad jag ska ha på mig, tror dock att hela paketet kommer bestå av lånta fjädrar. Får se vad det blir.
Köpte ett par nya örhängen i veckan för 50 kronor på Indiska (mitt enda köp utöver mat f.ö denna månad) som är i silver, funderar på att eventuellt ha de på mig. Men å andra sidan vill jag ha ett guldarmband och det klingar ju inte så bra tillsammans. What to do? I-landsproblem. Guld eller silver (i mitt fall är båda falska)


Vad är detta?

Vaknar upp och är pigg som en lärka, känner hur hela lägenheten bara spirar av ljus så jag går upp. Tittar ut genom fönstret och möts av klarblå himmel och strålande sol. Kan det bli bättre? Kan man bli gladare? Detta är helt jävla ljuvligt.
Tänk att sådant kan gröra ens dag!

Time to say goodbye

Nu är det verkligen dags att nanna. Är så trött.

Åkte och käkade lunch i byn med Syster Mellan och Svampen. Syster Mellan sa upp sig från hellhouse idag. Helt rätt syster! De är så sjukt efterblivna där så det räcker och blir över.
Åkte sedan hem och fikade med syster för att sedan åka till jobbet och stänga. Greken stannade och vi gick som sig bör till Donken efteråt. Usch, vad jag inte tycker om den maten, haha, men ändå äter jag den.

Imorgon är det utgång. Är totaltaggad. Vet dock inte vad jag ska ha för pjuck på mig, det var så länge sedan jag gick i högklackat så jag får se vad det blir. Det är välgörenhetskväll. Ska bli askul. Dansa dansa!!! Party party!

Åh, nu är syster Minst framme i Thailand. Fick mess av mamma tidigare idag att de var framme och att allt hade gått bra. Fan va jag hoppas att de får det bra. Älskar dig syrran så ta hand om dig!!!

Tusen strålande solar



Läste ut Tusen strålande solar av Khaled Hosseini i förra veckan. Det var en väldigt stark och gripande bok, som åtminstone för min del fick mig att inse dels att vi har kommit långt med jämställdhet och att man ska vara glad över hur man själv har det.

Till att börja med får man följa Mariam som är ett utomäktenskapligt barn som bor med sin mamma en bit utanför staden. Hennes pappa som har tre fruar och flera barn (inom äktenskapen) kommer ibland och hälsar på de i sin kholbas. En dag bestämmer sig Mariam för att ta sig ner till staden för att hälsa på sin pappa. Saker och ting blir inte riktigt som hon tänkt sig och dagen efter vänds hela hennes tillvaro upp och ned. Det resulterar i att hon får bo hos sin pappa och alla hans fruar ett tag, till det att de har hittat en man till henne som är runt trettio år äldre än hon.
Dagarna rullar på  Mariams nya liv och man får följa hennes kamp att överleva varje dag då hon blir ständigt misshandlad och illa behandlad. Hon får inte längre gå utanför dörren som hon tidigare kunnat utan nu vill hennes man att hon ska täcka sig i en burqa. Drömmen om att få ett barn krossas om och om igen och efter tio försök inser Mariam att det inte är meningen att hon ska ha barn.

Det pågår ständigt ett krig och både vänner och familj försvinner runt Mariam. En dag sprängs en granat som bidrar till att så gott som en hel familj går bort, utom den 15-åriga dottern i familjen. Mariams man har grävt ut henne ur ruinerna och tar nu hand om henne i hopp om att hon ska klara sig. Dessa tu gifter sig såsmåningom vilket inte uppskattas av Mariam. Den nya frun får två barn och blir då mannens nya favorit. Men saker tar sina vändningar och bidrar till att de två fruarna, Mariam och Laila, startar en kamp tillsammans om att fly. De blir goda vänner och Mariam blir som en extramamma åt Lailas barn.

Detta är en spännande och gripande berättelse om två kvinnor som kämpar om att få ett värdigt liv, utan misshandel.

Saker blir inte riktigt som de tänkt sig.

I brist på annat

Namn 1 - Ala
Hur länge har ni känt varandra? Sedan -03
Har du pussat honom/henne?  Nej
Känner du honom/henne bra?  Förr iaf.

Namn 5 -  Angela
Är ni släkt? Nej
Hur är han/hon till sättet? Världens snällaste
Kan du berätta hemligheter för personen? Vi har ju inte direkt så tajt relation så njae.

Namn 10 -  Annika
Har du sänt personen ett sms? Japp
Är det en tjej? En kvinna :)
Går personen i samma skola? Ingen av oss går i skolan

Namn 13 - Auvikki
Kramat personen? Japp
Hur gammal? Har för mig att hon är 86a
Bor? Nockeby
Hatar du personen? Inte direkt

Namn 15 - Babe
Har du besökt personen? Ja, varje dag. Vi bor ihop
Är han/hon trevlig? The worlds greatest
Vad börjar hans/hennes namn med? C

Namn 18 - Benny
Har du kramat henne/honom?  Massor av gånger
Har du sett personen full? - Japp, fast inte rådrunken
Är personen äldre än du? - Ett år.

Namn 20 - Bovärd

Är han/hon vacker? - Har aldrig sett människan IRL, så svårt att säga
Bästa minne av personen? - Att det sitter en bild och lite info om människan i trappuppgången
Har du hennes/hans msn? - Inte det minsta

Namn 22 - Carro Rå Dalarna

Står han/hon nära dig? - Ja, trots att det var 100 år sedan vi sågs. När vi skriver till varandra tycker jag det känns som att tiden stått stilla.
Har du kramat personen? -  Jajemen
Har du varit förtjust i honom/henne? - Nej inte på det sättet som här syftas på. Men diggar'na.

Namn 25 - Chrille
Beskriv med ett ord: Skön
Bor personen i samma stad som du? - Ja
Har du sett honom/henne i en dröm? - Ja

Namn 28 - Elin
Första tanke? - Lillasyster
När träffade du senast personen? - I torsdags förre veckan
Varifrån har du fått hans/hennes nummer? - Henne själv.

Namn 32 - Erika
Har du sett personen naken? - Ehm, nej?
Ge ett smeknamn: Ersson
Flicka eller pojke? - Girl

Namn 37- Felle Fis
umgås du med personen? - Nej.
spelar han/hon någon sport? - Inte längre. Fotboll förut.
vad har han/hon för hårfärg?- Nu har det blivit brunt

Namn 41- Fred-Stefan
tror du denne har bra betyg i skolan?- Hmm, svårt att säga. Jag tror han hade medel.
står ni varandra nära?- Nej inte direkt
håller ni kontakten om 5år?- Tror att man säger hej om man ses på stan om 5 år, men inte daglig kontakt...

Namn 52- Ice farsan
är han/hon vacker?- Oja, min far är väldigt vacker
träffas ni ofta?- Nej inte direkt. Han bor ju på andra sidan Sverige.
kan ni skratta åt allt tillsammans?- Hell yes, vet ingen som är så med på att garva som farsan. Störtskön!

Namn 56-  Jannike
gillar du han/henne?- Ja
har ni många minnen ihop?- Ja det har vi
tror du han/hon tycker samma om dej, som du om han/hon? - Ja det tror jag

Schlagerkväll



Haha kort sammanfattning:
1. Konstig korkskruv
2. Perfekt schlagerbord
3. Linn och hennes bröst gillade vin
4. Hittade typ inte en enda bild där alla blev bra, eller ens kom med på bild.
5. En av alla våra favoriter - EMD
6. Linn diggade dem
7. Ebbsen var med på ett hörn. Snuffen!
8. Jag vet inte riktigt vad jag gör till...någon musik som Linn hittade på tv/radion.
9. Linn fick en snopptofs.

Datorjävel

Satt igår kväll hemma hos sytrarna och hade nästan skrivit klart mitt inlägg när datorn la av. Bajs. Jag kan verkligen älska datorer ibland. Not. Hur som helst så var jag hemma hos de och vi åt middag tillsammans. Svampen kom också förbi, hon ville också säga hejdå till lillasyster. Hon började till och med gråta, skrutten.

Gjorde väl inte så mycket speciellt, vi kollade på lite bilder som syster Mellan la up på fejjan, frågade konstant om hon var nervös, frågade om det gick bra med packningen, lyssnade på musik.
Gick upp i morse och mötte syster Minst och gick ner och handlade frukost. Helt plötsligt är det dags för hene att åka. Min lilla skrotegums. Ska vara borta nästan allt för länge. Visst det kommer nog gå ganska fort ändå, men två månader, kanske mer. Hon kommer ju vara så djävulskt brun när hon kommer hem. Som tur är har de skaffat en resdagbok så jag ska gå in konstant och kolla upp hur de har det.

Har hunnit gå på en promenad med Greken och käkat lite pannkakor. Ska städa lite och sedan åka till mitt pass. Premiär. Wohoo. Hoppas det kommer många.

Jag är sugen på något, typ spaghetti och köttfärssås. Riktigt god. Mums.


The time is out

"Heja Sara, heja Sarah!!!..... och EMD, och Måns, och Alcazar och säkert några till. Tror jag blir glad vem som än vinner. Dock inte operalåten."

Så som texten lyder ovanför här, precis så avslutade jag mitt senaste inlägg. Vad hände? Operalåten vann. Måns åkte ut efter typ tredje sämsta sverigerösterna hade getts ut. Nästan alla fick varsin 12:a, Molly fick endast två poäng. Fine jag tyckte inte att den var en schlagerlåt, men så dålig var den inte. Tror dock att det skedde en smärre konvertering under kvällens gång. Började gilla så gott som alla och redan första gången som La voix sjöngs så diggade vi med och insåg att det var väl lite sväng i den i alla fall och vi hittade några rader som Alex lärde oss. Det lät dock inte så franskt som titeln; Can you keep a secret, can you keep a secret. Och så fortsätter man sjunga så till skriket kommer, då freestylar man i opera. Det är faktiskt ganska roligt. Tror jag precis övertygat mig själv om att den kan gå långt i Moskva. Man kan komma från vilket land som helst, så länge man har lite röst, så är det bara och gå wild and crazy på skriket. Me like!

Nu väntar sänge och imorgon är det jobb och förhoppningsvis hinner jag tillbaka till spinningen. Hoppas.

ps. lägger upp bilder från kvällen imorgon. orkar inte nu.ds

The time has come

Det vi alla har laddat för är äntligen här. Finalen i Schlager är ikväll. Har ju då som sagt lyssnat igenom de flesta bidrag som ska vara med ikväll, somliga har jag inte ens brytt mig om att lyssna på då jag total-inte-diggar-dem. Typ operalåten. Visst varför skulle inte den kunna vinna när ett hårdrockband tog hem största finalen av de alla? Skulle inte förvåna mig det minsta.

Ska nu piffa till mig det allra sista och sedan sticka till affären och köpa lite nödvändigheter som man bör ha på ett schlagerbord.

Heja Sara, heja Sarah!!!..... och EMD, och Måns, och Alcazar och säkert några till. Tror jag blir glad vem som än vinner. Dock inte operalåten.

Shit

Ah, dags igen för två pass i rad. Är av någon konstig anledning alltdi lite nervös för det långa passet. Don't know why.

Åh igår när jag var på väg hem träffade jag min träningsboss som sa att hon haft en träningsvägledning med en tjej som tydligen brukade gå på mina långa pass, hon hade då frågat hur hon tyckte att det gick för mig och tjejen hade svarat att jag var jättebra och körde på hårt och peppade bra. Precis vad jag behövde höra kan jag säga.

Nu ska jag gå och duscha. Japp jag ska duscha innan jag tränar. Har haft ett varmt sovrum inatt och vaknat flera gånger av att jag svettats, plus att mitt hår ser ut som someone please help me.

Idag är det kalas med farmor och äntligen är det den 4e mars. Schlagerfinal. Wohooo!!

Rubrik:

Dags att gå och sussa nu. Såg Let's dance och kollade sedan på filmen Låt den rätte komma in. Tycker det är spännande att se filmer trots att man läst boken. Denna film var extra spännande att se då man kände igen sig på de flesta ställen, alltså på platserna de befann sig. I Blacken och Råcksta. Det var lite häftigt.

Bettan fick lämna dansprogrammet. Bra tycker jag då hon inte kunde dansa. Nu blir det mer och mer spännande nästa vecka. Vem kommer vinna? Laila, Magnus eller Morgan. Tycker nog att Morgan och Laila har mjukare kroppar och rörelser på dansgolvet men Mange är astuff tycker jag. Haha, älskade när han skulle rulla höfterna i salsan, medan han höll upp armarna. Det var väl inte det mest graciösa jag sett. Men fint var det.

God natt!

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Skulle bara ha lagat en liten sats med pannkakor, men det blev tre små satser. Skönt. Förhoppningsvis blir det lite över om inte karln äter som en häst idag och då kan man frysa in. Det är bra.

Hmm, undrar om man ska kolla Let's dance eller gnugga in sig i soffan bredvid karln och se på film. Tror det lutar åt det senare. Eller om man först kollar dansshowen och missar att se vem som åker ut (går in på aftonbladets hemsida sen istället) och kollar på filmen efter. Ja så blir det nog.

I morgon tengo mucho que hacer (har jag mycket att göra) från första morgontimmen. Först är det två spinningpass, sedan fixa i ordning sig lite snabbt, ner till affären för att hämta smörgåstårta och lite efterrätt. Vidare till farmor för att fira henne - 95 år. WoW. Min lilla favoritgumma fyller stor. Eller kanske gammal, eller livserfaren eller ett år mer. Beror lite på hur man ser det. Oavsett hur gammal eller ung hon är så har hon alltid och kommer alltid vara min allra bästa vän och förebild. Tänk att om fem små år fyller hon Linnépapper (100lapp). Krutgumma.
Efter det lilla kalaset hoppas jag hinna hem för en snabbdusch så jag hinner fixa mig för sedan bär det av till Limpz. Ska bli spännande att se hennes nya lya, kanske mindre spännande att se katterna...Aaatjo. Men jag planerar knapra lite piller innan. Fast om jag känner mig själv så kommer jag sitta med båda katterna i knät och gosa in min rudolfnäsa i deras päls och andas in djupt för att de är så söta. Efter att jag anammat mig ett astmaanfall ska vi girls skråla och skåla i takt till schlagerpulsen som det kommer bjudas på på tv:n. Schalgerfinal. Jag har mina favoriter. Tycker att det är riktigt stark final i år. Har aldrig tidigare varit med om att jag tycker så många låtar är bra.

Väntar nu på att gubben (hatar det uttrycket) ska komma hem så vi kan smarra pannkakor. Efter det ska jag poppa popcorn. Supersugen.

Back in business

Hemma nu efter extremt långt snurra rundandes i byn. Träffade då först Lusen och Ballen. Vi satte oss på ett nyupptäckt café som funnits där i 100 år men som ingen av oss besökt. Satt där ett bra tag och bara tjittchattade. Skitskönt att bara babbla sönder sig. Vid sådana här tillfällen upptäcker jag att jag alltför sällan tar en typisk tjejfika. Det är grymt underskattat från min sida. Mer sådant på schemat. Kanske inte nu då i och med att plånboken ekar, likaså banktelefonen ekar. När man ringer för att kolla kontot säger rösten:
- Saldo kvar att disponera på kontot är 103 kronor...103 krono.... 103 kron......

Träffade sedan Greken och käkade en kanelbulle medan jag såg på när hon åt sushi: What's the deal med sushi?? Jag förstår inte varför jag inte gillar det. Det ser ju så grymt jävla gott ut, jag älskar lax, jag älskar räkor, jag älskar ris. Men den gången (japp jag har bara smakat det en gång) så smakade det verkligen peck. Såsen man ska doppa i smakade vigor. Usch. Men jag har bestämt mig, jag ska lära mig att tycka om det.

Mötte till slut upp syster Minst som hade tunnat ut sitt hår så att hon fortfarande hade dubbelt s mycket hår som jag. Jag förstår inte, syster Mellan och jag fick typ tre hårstrån på huvudet medan syster Minst fick minst en miljon. Inte riktigt rätt fördelat där päron...

Ska nu sätta på grym musik, klämma några singoalla tillsammans med ett glas iskall cola och ställa mig och grädda pannkakor. Lagom fredag. Vad ska ni göra?

Change of plans

Det blir varken vårdcentral eller frisör. Jag drar till byn och möter upp Ballen, Lusen och eventuellt Greken.

Ciao for now


Rufsigt hår? Va? Jag? Nope.

No idea

Har noll blogg motivation idag. Well? Varför skriver jag då? Jadu, jag har verkligen ingen aning.

Vet inte ens vad jag ska göra idag. Syrrorna försöker dra med mig ut ikväll. SKitkul, the only thing is att jag har verkligen noll pengar och då är det inte speciellt kul.
Ska eventuellt sysselsätta mig med att följa med syster Minst till vårdcentralen och frisören så hon får lite saker gjorda innan hon drar. Om jag är avis? Njae, inte direkt faktiskt. Visst jag skulle vilja åka utomlands, men inte så länge. Jag är helt enkelt inte den typen. Har aldrig riktigt kännt den längtan. Men visst, jag vill till solen.
Ska istället till London i juni. Det ska bli skitkul, var ett tag sedan jag var där kan man ju säga.

Nej, nu ska jag försöka peppa mig med lite bra musik (läs: jag ska nu inpränta varenda text i varje bidrag som ska vara med imorgon, för att knäcka Limpz som också suttit och smygtränat)

Underbara familj

Ja inte så stor del av min egna biologiska, men däremot min extrafamilj. Har precis kommit hem från vardagsmiddag hos familjen E. Dundermysigt. Fick asgoda biffar, med vitlöksfrästa hari covert ( hur i helsike stavas det?) och ris. Tant har så grymt mysig lägenhet, massa ljus och fint inredd. Kan inte bli annat än gött där.

På måndag far min minsta lillasyster till Thalandet i två månader den bastarden (okej är det någon som är en bastard så är det ju jag, haha. Päronen kom på att de kanske skulle gifta sig efter de fött mig). Hoppas verkligen att hon kommer få det riktigt grymt och jag kommer sitta som en stalker och gå in på deras resedagbok all the time.

Nej nu ska jag gå och poppa popcorn och hoppas att love vill checka Låt den rätte komma in med mig. Hoppas.

Onödig fakta

Brukar du komma i tid: Förut var jag alltid en kvart för tidig. Nu är jag inte lika stor tidspessimist.
Vad hade du i din mun senast:  Inte en snopp i alla fall... tycker det låter som att frågan syftar på det. En singoallakaka
När mår du bra: Som de flesta andra säkert också svarar; med ett glas cola framför mig, kanske en kycklingrätt med ris på en tallrik, ett bra tv-program i bakgrunden (typ melodifestivalen), sköna sockor på fötterna och mjukisbyxor. Ja just det, gärna när aoch kära runt omkring mig också.
När blev du fotad senast: I söndags tror jag. På älsks födelsedag.
Hur känner du dig nu: Tipp-topp. Lite ensam kanske, men han är på väg hem så det är inte så lång stund kvar.
Kan du laga mat: Om jag vill.
Vad pluggar du: Ingenting for the moment. Får se om det blir något till hösten.
Vad tycker du om fötter: Uscha buscha. Gillar inte ens mina egna.
Är du smart: Oerhört, det är därför jag har toppenbetyg (tyvärr är ju detta inte en talblogg och det kan då vara lite svårt att höra, men det drypte av ironi.
Vad har du på dig: Jeans, en catwoman tisha och en aprikosfärgad pumatröja över.
Är du aktiv i skolan: Går inte i skolan nu, men skulle jag gjort det hoppas jag hade varit det.
Vad saknar du: För tillfället är det verkligen pengar som fattas mig.
När och varför grät du senast: I förrgår när jag och älsk pratade om våldtäkter, jag mår så dåligt när man pratar om sådant. Tycker inte att man ska undvika att prata om det, tvärtom, men det blir bara så starka känslor.
Var det pinsamt att svara på det: Varför skulle det vara det?
Hade du en bra kväll igår: Hmm, ja om man räknar slentrian som bra :/
Din favoritdryck på morgonen: Juice.
Vad ska du göra i sommar: Föda fyra ungar. Nej jag vet inte. Antagligen jobba och förhoppningsvis ta någon sista minuten.
Är du nöjd med ditt liv: Absolange.
Vad vill du jobba som: Gympalärare, eller kostrådgivare (japp, för jag är så sjukt nyttig själv....går inte en dag utan snask).
Har du tråkigt just nu: Japp, sitter ju och gör denna lista istället för att typ skriva CV eller baka som jag skjutit upp i 100 år.
Vad gör livet värt att leva: Att man får uppleva sådan enorm kärlek som man kan göra människor emellan.
Vad i livet ångrar du: Jag tycker det är tråkigt om man ska gå omkring och ångra saker, så jag står för allt jag gjort och ser framåt och om det skulle vara något som kanske skulle ångra, kan man istället lära sig av det och se det som en erfarenhet istället för att göra det till en negativ sak.(konstig mening)
Är du musikalisk: Nej det tror jag inte, men jag älskar musik.
Vad lyssnar du på för musik: Så typiskt, men det mesta. Det går verkligen i vågor.
Kategoriserar du dig själv i någon stil: Tror inte det. Om jag skulle försöka skulle det nog vara sportnörd tries to go fashion.
Är du bortskämd: Inte det minsta.
Är du trött: Nej.
Vad gör du imorgon: Följer med syster Liten till frisören och vårdcentralen som stöd.

Din första
Operation:
Har aldrig gjort någon stor. Antingen ryckt ut tänder eller operera bort ett födelsemärke. Minns ej.
Första piercingen: Räknas hål i öronen?
Första bästa vän: Sara
Första priset: Tror det var i friidrott.
Första sporten du började på: Bollgympa. Hahaha.
Första husdjuret: Allergiska familjen nummer ett så vi hade så glassigt som fiskar.
Första semestern: England.
Första konserten: Lilli & Susie. Jepp jag är gammal.
Första kärleken: Daniel.

Favoriter:
Filmer:
Har ingen speciell med diggar verkligen Hitta Nemo, Vid din sida.
Tvprogram: Tittar inte så ofta på tv, men det får nog bli CSI
Musik: En som jag sällan tröttnar på är Mamas and the Papas eller Simon and Garfunkel.
Drink: Piggelin.
Kroppsdel (på kille): Ryggen.
Sport: Dans
Plagg: Jeans
Skola: Finns bara ett svar där - Lillsved
Bok: Hmm, har så många favoriter nu på sistone, men Flyga drake är bra..

Just nu:
Äter du:
Japp
Dricker du: Japp
Ska du: Diska och baka
Lyssnar du på: Alla bidragen som ska tävla på lördag
Väntar du på: Att listan är färdigifylld och babe kommer hem..
Tittar du på: Dataskärmen?

Vad du föredrar (motsatta könet):
Läppar eller ögon:
Ögon
Kramar eller kyssar: Kramar
Kortare eller längre: Längre
Snygg mage eller snygga armar: Snygg armar
Busig eller lydig: Busig

God morgon

Ingen sol så långt ögat når, däremot massa äcklig snö. Nu är det överdosvarning. Bort med snön.

Hahaha.

Såg precis att min roomie från Lillsved ska vara med på Herre på täppan. Mickelito. Ska bli spännande, så på söndag bänkar man sig alltså framför tv:n. Så nära en kändis har jag nog aldrig varit. Haha. Söndag klockan 20.00.


Han kan både vara bara Micke men även crazy Mike. Det är nog mer så jag känner honom. Heltokig, men ack så skön människa.

Ordinary Micke

Crazy Mike


Dokumentär

Carro! Såg precis nu när jag flippade på remoten att samma kvinna som för någon vecka sedan skulle gå en månad utan att tvätta sig är i full fart igen. Hon ska denna gång testa cannabis.
"Delar av programmet spelades in i Holland, där Nicky tog drogen som del i ett kontrollerat experiment för att se dess effekter - däribland hur hennes bilkörning påverkades av att köra drogpåverkad, opåverkad och med alkohol i blodet."

Kan bli spännande.


Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Åkte och körde spinningpasset idag då. Det gick bra, är riktigt impad av hur jävla trött man kan vara efter en halvtimmes pass. Man kan verkligen köra slut på sig själv. Gör gött. Hittills har jag ju tre pass i veckan men idag utökades det till fyra stycken. Wohoo, me happy. Och det är utspritt över hela veckan. Kan det bli mer perfekt?! Ah kanske lite. Men nu räcker det nog med pass i alla fall.

Skulle ju egentligen åkt hem för att pilla lite navelludd, men plans got changed. Stannade kvar och körde lite barnpassning på kvällen. Hade fullt, men det var ändå lugnt, riktigt lugna ungar så det var asnice.

Sitter nu och går emot alla rön. Jag äter middag nu. Hyfsat sent, så om man ska tro alla rön så borde jag lägga på mig typ 20 kilo på ett år i och med att jag så gott som varje dag äter så här sent. Hittills har jag inte sett skymten av de kilona.

Guten morgen alles!

Jahapp, en ny dag är kommen. Frukost var inget att räkna med då vi åt upp allt bröd igår kväll, flingorna är slut och ingen mjölk hemma så gröt var inte att tänka på. Mmm. Bra där. Men det ska nog gå bra ändå.

Fönsterstatus: Snön faller ner! Förvånad? Inte det minsta.

Annan status: Dags att lyfta på sitt äs och göra i ordning sig. Dags att dra. Lång resa framför sig. Packa väskan. Hoppa upp på cykeln och köra så att det ryker. Hoppa av cykeln. Lika lång resa hem. Det är gött. Sedan hem för att? Kanske våldgästa Greken, får se.

I love you baby!


Sandwich cake

Mums, åt överbliven smörgåstårta till lunch tillsammans med syster Mellan. Gött. Sitter just nu och suger på några torra mackor. Japp, vi har inte så mkt mer hemma just nu. Ändring på det.

I söndags fyllde ju min babe år, det är därifrån smörgåstårtan är.




Till dig Alex :)

Hmm, tror inte att detta bättrar på men du kanske kan skatta dig lyckligt(?) att du bara väntar ett barn. Check this out. Hon som födde 8lingarna.

octomom-nadya-suleman-pregnant-pictures by FayZSpace.

Kan man bli mer upprörd??

Fick ett samtal i förmiddags av min kära vän Lusen. Hon ringde mest för att berätta om en händelse. This is it:

I söndags kväll satt hon och hennes pojkvän och kollade på tv när de plötsligt hör ett vrål, efter ett tag hör de ytterligare ett och inser att det inte slutar. Det kommer från trapphuset så de båda rusar upp och ut genom dörren. När de kommer ner till porten ser de att det är deras granne med sina stora fina vovve som desperat vrålar, sparkar och skriker. Två pittbullar har grabbat tag i vovven och vägrar släppa. Ägaren (enligt Lusen en som antingen är eller har varit pundare) till pittbullarna sitter på marken utanför och bölar att hon har ingen kontroll över hundarna. Nehej?? Kampen fortsätter och ägaren till den attackerade hunden försöker verkligen desperat att få hundarna att släppa tag om sin hund.
Ut ur trapphuset väller så småningom grannar. Alla har hört vrålet och vissa har med sig hammare. Genom gemensamma krafter lyckas de alltså sparka bort hundarna och kommer in i porten.

Hua, jag ryser fortfarande när jag skriver detta. Att tilläggas kan jag berätta att denna svarta, lurviga, stora, vovve som blev påhoppad är en snäll hund. Skulle aldrig göra en fluga förnär. När detta hände gick denna svarta lurv kopplad medan de 2 pittbullarna sprang lösa (mot lagen).
Denna svarta lurv fick opereras då några av betten var riktigt allvarliga och han saknar päls på flera ställen och haltar. Bubbs! Även ägaren blev biten i benet.
Tydligen så får ägaren till pittsen endast en varning. Det ska tydligen till två varningar innan något sker.
Men det betyder alltså att det måste hända något mer? Vem ska behöva dödas/skadas innan dessa två hundar avlivas? Det är fullt av ungar på gården, som att de ska kunna skydda sig om dessa odjur kommer. Har jag helt fel om jag hört att de går på halsen? Då kan man ju bara säga godnatt.

Tänker på denna svarta lurv nu som antagligen är sjukt chockad. What to do? Människor kan man åtminstone erbjuda terapi. Stackarn! Usch. Blir så upprörd. Vill bara gråta.

Vad händer yao?

Vaknade, sträckte på mig, klädde på mig och drog upp rullgardinen  - - -  Va fan??? Till min stora fasa har marken täckts av något vitt som fortfarande faller ner på marken. Jag pallar inte. Nu får vintern vara över och våren får gärna vara här. Misstolka mig inte. Jag älskar snö, men då får det gärna vara typ 5-10 minusgrader och solen ska lysa. Men nu är det inte riktigt så det ter sig i storstaden. Det är mellangradigt, solen är totalgömd och snön är mjuk och blöt. Inte riktigt som vi vill ha't.


Uppladdningen

Yes, hittade en sida på aftonbladet  där man kan lyssna igenom alla bidrag som ska sjunga på lördag. Jag känner en tjej som ska ladda upp nu :)

Monday monday

Måndagar för mig känns inte lika jobbiga som de gjorde förr i tiden. Förr i tiden hade jag liksom ett jobb där jag jobbade min bakdel av mig. Nu för tiden har jag ett jobb där jag mer odlar en bakdel, det vill säga jag jobbar inte mycket. Så måndagar känns mer som att jag väntar på att veckan ska börja vilket betyder imorgon, tisdag.

Ska i alla fall på möte idag, inte speciellt långt, men det är betalt och jag tar mer än gärna emot de pengarna då jag missade igår på grund av migränfan.

Skulle egentligen vilja träna men känner mig som sagt lite småbakis (migrän) och känner att jag inte har de krafterna, men förhoppningsvis blir det en promenad i alla fall. Får se.

Ska nu njuta av vårt überrena hem. Love it. Återkommer kanske med lite pics senare.

challenged

♥ Tre jobb jag har haft: Tomtenisse på Skansen, Karusellskötare även det på Skansen, SATS(allt-i-allo, typ barnpassare, receptionist och spinninginstruktör.

♥ Tre platser jag har bott på: Stockholm, Lillsved och..... Stockholm.....

♥ Tre saker jag gillar att se på TV: Dokumentärer är jag råkåt på just nu, Kriminalserier som typ CSI och humorprogram typ Parlamentet.

♥ Tre favoriträtter: Kyckling med valfri smak med ris, Biff med bambuskott från vår Thaishop och Blackebergs hamburgare. Mums.

♥ Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: Några år fram i tiden, Något varm och lugnt ställe, i sängen.

♥ Tre personer jag utmanar: Limpz, Alex och Christine

Migränjävel och födelsedag

Bajs, åtminstone större delen av dagen. Hade ju migränjävel redan igår kväll, och knaprade då piller men de hjälpte inte en gnutta. Tack för det liksom. Sov sedan natten ut för att återigen mötas av Mr Migrän. Gick dock upp och ringde bossen och sa att jag verkligen inte kan jobba då man är så sjukt ljuskänslig och det bara spränger i huvudet, det känns ungefär som att ha huvudet i ett skruvstäd. Eller jag tror att det skulle kännas ungefär så. Bossen sa att han kunde öppna men skulle vara väldigt glad om jag kunde komma in om det skulle kännas bättre.
Jag gjorde i ordning en liten bricka med blommor, tårta och present, gick in och satte mig på sängkanten då mitt huvud inte tillät högre ljud än en viskning, väckte då babe som fyller år idag och sa grattis.GRATTIS. Efter den ansträngande rundan gick jag åter och la mig i hopp om at vakna upp utan minsta pannknack. Det gick ju inte riktigt som jag tänkt mig, men ändå åt rätt håll.
Pallrade mig upp med några piller mer i magen och stålsatte mig inför kommande gäster. Det blev riktigt trevligt och lugnt, inga höga ljud och inte speciellt mycket folk. Helt lagom för min skalle. Och de gick hyfsat tidigt också, så det behövde inte bli så mycket mer ansträngande. Helt perfekt alltså. Fick några tavlor av babes mor också så nu ska här bli färgglatt på väggarna.
Sitter nu här och känner mig bakis. Smärtan har släppt men man har liksom som ett vaakum i huvudet efter ett migränanfall så man är inte riktigt på G.

Nu har jag överansträngt mitt huvud så nu väntar bädden. Sov gott allesammans!
Peace!

Svimfärdig

My god! Kändes som att det bara svartnade för ögonen efter första halvtimmespasset och trodde då att jag aldrig skulle palla det andra som var dubbelt så långt, men det gjorde jag. Det var riktigt tufft dock och hjärtat gjorde ett litet skutt efter halva passet som försvårade det lite, men jag sitter här nu nyduschad och proppmätt så jag lever.

Har dragit en liten vit lögn för min karl, har sagt att jag ska till byn för att joina syster Minst på lunch, men i själva verket ska jag dit för att köpa en present till honom. Vet dock inte vad jag ska köpa. Han önskar sig inget. Kanske blir något som förra året. Ett besök på Cosmonova. Dels för att vi inte har så mycket pengar och dels för att det känns onödigt att köpa något bara för köpandets skull. Helst skulle jag ju vilja att det är något personligt från mig, typ som halsbanden. Får se vad det blir. Hittar jag något som är typiskt honom så köper jag det såklart. Wish me luck!

Ikväll är det andra chansen. Limpz är du redo med  mobilen?

Mjölkmage

Har ätit gröt med vanlig mjölk. Får se hur magen kommer må om ett tag. Haha, kanske förpestar spinningsalen med härlig odör...
Va sa ni? Ni ville gå på passet?
Välkomna!

Vår!

Wow, när jag kom in i köket nu på morgonen upptäckte jag till min fasa att vi glömt stänga fönstret. Shit då kommer jag böra frysa nu vilken sekund som helst. Men icke, istället möttes jag av ett underbart ljud som på något sätt har en väldigt positiv inverkan så här i tidig mars - fågelkvitter. Kände plötsligt hur glädjen spred sig i kroppen, jag var plötsligt inte lika trött längre och livsgnistan tändes en aning. Är det inte underbart så säg?

Mors underverk


Min mamma är den bästa!

Klippande ögon

Why? Varför kan man inte bara skriva ett inlägg och sedan logga ut? Nej jag är en samlare så jag har såklart samlat på mig en massa länkar som jag sparat så jag har 40isch bloggar som jag följer dagligen. Får jag nog? Nej, jag vill helst få en OD av blogging så jag går in på folks inlägg, klickar in mig på kommentarer och hittar ju till en massa nya bloggar. De som fångar min uppmärksamhet mest är såklart vänners bloggar, babybloggar och folk som är kreativa och skapar fina saker typ foton, egna kläder, lerfigurer. Jag kan inte förklara hur mycket jag avskyr alla modebloggar. Tycker allt ser likadant ut. Designen på bloggen, inläggen med kollage av det senaste på cat walken eller dagens outfit. Känns bara så uttjatat.
Något annat som är uttjatat är jag.

Nu loggar jag ut och går och lägger mig. God natt!

Pancakes

Har inte ätit pannkakor på jag vet inte hur lång tid. Kände att nu var det dags. Och sjukt nog upptäckte jag att två andra också gjorde det. Via Fejan, sjukt fenomen när man har koll på vad allt och alla gör. Cicci gör det och det... Intressant.

Har även kollat på Not another teenmovie. Bättre sent än aldrig. Gillar sådana lätta filmer när man är på ett sådant där blahahumör. När man inte riktigt orkar sätta sig in i själv handlingen. Ska se Låt den rätte komma in i veckan med syster Minst.

Fan

Tänkte göra något nyttigt och kanske lära mig lite saker för en gångs skull nu när jag sitter här på min mjuka rumpa. Tänkte då lära mig lite i Photoshop, jaha men då kände det för att inte alls lära mig något. Det funkar inte alls nu. Tack för den!!

Hmm at least I tried

Har bytt design. Och jag kan ju inte påstå att jga är meganöjd, men det är bättre än det tidigare. Vill dock få bort den mesiga rosa färgen. Det är inte riktigt min stil. Men men, vad tycker ni?

Breakfast

Jag vaknade på tok för sent idag. Inte för att jag har ett jobb att sköta idag utan för att jag inte tycker om att sova bort dagen. Men jag har i alla fall ätit en bra frukost. Konstigt nog är jag ständigt hungrig nu för tiden. Som igår kväll till exempel. Jag åt kvällsmat tills det sprutade ut ur öronen, och när jag sedan gick och la mig två timmar efter så var jag hungrig, min mage kurrade. Så ska det ju inte vara. Jag älskar visserligen mat så jag har ju inga problem med att äta, men det blir lite jobbigt om man ska äta varannan timme.... Precis när man ställt undan är det dags att ta fram igen.

Stuck

Nu ska jag borra pliggarna och gå och lägga mig för i sängen väntar... min bok. Har fortfarande inte läst ut den. Jag somnar ju alltid.
God natt!

Kids

Jobbade extra nu ikväll. Solamente tres horas (=bara tre timmar). Ganska soft om man bortser från att en unge har alla bokstäver i alfabetet och slår inte bara sin lillebror utan hoppar även på andra och är grymt hårdhänt mot allt och alla. När man säger åt honom att han får lugna sig, att han kan göra någon riktigt illa och som sista utväg att man ropar på hans mamma så att han får gå hem så förstår han i två sekunder sedan är han igång igen. Det värsta är att när man sedan säger åt hans mamma att lillebrodern nu storgråter för att storebror varit på honom from the very beginning med att slå honom och ta hans strumpor och att han inte lyssnar när man säger till honom så bara skyller hon det på att "He's like every big brother. I'm a big sister, I did that to my little sister when I grew up".
Jaha? Så bara för att man är storesyskon så har man rätt att slå de mindre? Förstod inte riktigt hennes tankesätt. Jag är storasyster och jag har aldrig gjort mina småsyskon illa. Visst att man kanske gav en liten catfight smäll, men det var en gång och sällan. Inget som var ett mönster och ständigt återkommande som detta är. Man vet inte hur man ska göra. Han är ju uppenbarligen inte van vid att bli tillsagd hemifrån, så varför ska han göra det på ett ställe där han är kanske fyra gånger i veckan?
Bland det värsta är att man ser den söta lilla grabben i honom ofta. Och han älskar verkligen sin lillebror. Han brukar ofta pussa och krama honom för att sedan totalvända och börja slåss och sparkas...

Hur som helst, när de hade gått kom tre syskon och vi chillade sista timmen. La pärlplattor och kollade på Babar. Hur skönt är inte det?!

Sminkung

Då var det dags att put on some make up. Ska jobba ikväll trots allt. Tar över Ballens pass då hon behövde plugga till tenta som är imorgon. Bra val, hon får en bra framtid, jag tjänar pengar.

Svettpelle och polispådrag

Dagen har ändå artat sig ganska bra. Trots att jag inte kom upp den tid som jag hade ställt klockan på. Jag gick till farmor och satt ett tag och pratade med henne, sedan fick jag mig en underbar solskenspromenad. Molnen hade fått för sig att gå och lägga sig någonstans och istället låta Miss Sunshine lysa på oss jordebor. Det tackar vi för. Tack!

Medan jag gick där och njöt tyckte jag mig höra genom musiken i mina öron något som lät chop chop chop, nej det var inte en kines på cykel utan en helikopter som svävade ovanför mitt huvud. La märke till att den stod stilla väldigt länge och när jag närmade mig den lite mer tyckte jag mig skymta något blått och antog att det var en polishelikopter. Tänkte att det kanske hade varit ett rån och att de spanade, men ju längre fram jag kom på vägen desto fler polisbilar, brandbilar och ambulanser såg jag. När jag kommit ytterligare en liten bit på vägen såg jag även ett stort svart hål i höghuset framför mig. En brand alltså. Aha. Stora avspärrningar fick bilar att åka runt, fotografer stod nedanför och förevigade detta tragiska, helikoptern fortsatte snurra tryggt ovanför.

Gick sedan in på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4569107.ab för att se om det möjligtvis stod något mer om det. Det gjorde det. Hemskt!

The time has come

Borde ju klä på mig och gå nu istället för att sitta här framför datorn och ruttna. Varför är det så att man inte kan rycka sig i kragen? Nej nu ska jag göra det. Tjofräs!

Helt galet

Facebook är ett fenomen. Jag kom på att jag hade lite bilder från 75-årsfesten och jag tog åt mig av alla pikar runt omkring att jag nog borde lägga upp de för alla vill ju se. Sagt och gjort. Igår kväll lade jag upp de. Innan jag ens hunnit skriva kommentarer till alla började nya kommentarer droppa in. Innan jag visste ordet av satt ett helt gäng och bombade mitt fotoalbum med lustiga kommentarer. Fick in runt 30 kommentarer igår kväll innan jag tog beslutet att logga ut för annars skulle jag bli kvar hela kvällen. I did the right thing.

Idag när jag loggade in hade jag 50 nya kommentarer. Komiskt.

Competition



Båda dessa är grymma, svårt alltså att bara välja en. Men i och med att man ska välja en så får det bli den vänstra. Är kär i de varma färgerna och skulle passa perfekt i vår redan varma hall. Man blir lycklig av att se på den. Och skulle den hamna i hallen skull det vara det sista man ser när man går (glad i hågen) och det första man ser när man kommer hem (glatt välkomnad).

Earth gubbs

Åh så gott. Efter mitt andra spinningpass idag gick vi till matbutiken för att handla något att fylla magen med. De hade jordgubbar för 15 kronor. Visst de är inte svenska och har transporterats en bit. Men nu låg de ju bara och väntade på att jag skulle köpa dem. Och goda var de också.

Okej nu gäller det att jag laddar med disciplin. Min tanke är att jag ska upp tidigt, förbi farmor med lite saker jag har till henne sedan till byn för att gå på pumpen. Jag hoppas verkligen att jag kan få mig själv att gå upp så tidigt. Borde inte vara några problem. Om jag bara kan få mitt mjuka arsle att hoppa in i duschen och sedan gå och lägga mig och läsa lite så somnar jag förhoppningsvis tidigt. Och då blir det ju inga problem alls att gå upp tidigt.

Läser ju just nu Tusen strålande solar och den är bra skriven, precis som Flyga drake problemet är bara att innehållet är så sjukt hemskt. Det är så mycket misshandel av kvinnor, de är så nedtryckta... Kan citera en sida som antagligen inte är till fullo sann, men inte heller långt ifrån. Det var efter att talibanerna tagit över i Afganistan. (Kan inte påstå att jag är så insatt att jag ens vet att de någon gång har gjort det så jag hänvisar endast till bokens innehåll, detta behöver alltså inte alls vara sanningsenligt)Talibanerna delar alltså ut flygblad med nya lagar:
"Alla medborgare måste be fem gånger om dagen.  Den som under bönetid ertappas med att göra något annat kommer att pryglas.
Alla män måste låta skägget växa. Korrekt längd är minst en knytnäve nedanför hakan. Den som inte fogar sig i detta kommer att pryglas.
Alla pojkar måste bära turban. Från första klass ska alla pojkar ha svart turban, i högre klasser ska de ha vit. Alla pojkar måste bära islamiska kläder. Skjortor måste knäppas upp i halsen.
Det är förbjudet att sjunga.
Det är förbjudet att dansa.
Det är förbjudet att spela kort och schack. Det är förbjudet att ägna sig åt hasardspel och att flyga drake.
Det är förbjudet att skriva böcker, titta på film och måla bilder.
Innehav av undulat bestraffas med prygel- Fåglarna kommer att dödas.
Den som stjäl kommer att få handen avhuggen vid handleden. Om man stjäl ytterligare en gån kapas foten av.
Icke-muslimer får inte utöva sin religion på platser där muslimer kan se dem. Den som ertappas med detta kommer att bestraffas med prygel och fängelse. Om en icke-muslim ertappas med att försöka omvända en muslim till sin religion blir straffet  döden.
Lystring alla kvinnor:
Kvinnor bör hålla sig hemma dygnet runt. Det passar sig inte för kvinnor att ströva runt på gatorna utan mål. Om en kvinna trots allt går ut måste hon åtföljas av en manlig släkting. Den kvinna som ertappas ensam utanför hemmet kommer att pryglas och skickas hem.
Kvinnor får under inga omständigheter visa sina ansikten. Utomhis måste alla kvinnor bära burqa- Straffet för att inte göra det är kraftig prygel.
Det är förbjudet att använda smink.
Det är förbjudet att bära smycken.
Det är förbjudet att bära utmanande kläder.
Kvinnor får bara yttra sig om de blir tilltalade.
Kvinnor får inte ta ögonkontakt med män.
Kvinnor får inte skratta så att andra hör det. Straffet för att skratta på offentlig plats är prygel.
Det är förbjudet att måla naglarna. Straffet för att göra det är att få ett finger avkapat.
Flickor får inte gå i skolan. Alla flickskolor ska omedelbart stängas.
Det är förbjudet för kvinnor att arbeta.
Kvinnor som befinns skyldiga till otrohet kommer att stenas."

Inte nog med att de första reglerna är störda. Men de som är speciellt för kvinnor. Vad är det för jävla larv?! Om en kvinna är otrogen ska hon stenas till döds. Jaha? Så en man som gör det då? Vad händer med honom? Hyllas han som en riktig karl för att han får fler tjejer. Ojoj. Jag satt på tunnelbanan och bara kokade när jag läste just detta stycke. Garrhh!

Bra premiär

Det var nemas problemas med det nya passet. Det var ganska lätt musik så man hörde lätt när man skulle gå upp och när det var dags att sitta igen. Nice.

Ska precis iväg på ett till spinningpass. Ska bli så skönt. Älskar verkligen svett. Återkommer.

Liebe

Wenn meine Seele grau ist nichts macht mehr Sinn
Ich bin ganz oben und ich weiss nicht mehr wohin
ich gehen soll
Wo viele Schatten sind, da ist auch Licht
Ich laufe zu Dir, ich vergess' Dich nicht
Du kennst mich und mein wahres Gesicht









Du erinnerst mich an Liebe
Ich kann sehen wer Du wirklich bist
Du erinnerst mich daran wie es sein kann

Wozu der ganze Kampf um Macht und Geld
Was soll ich sammeln hier auf dieser Welt
Wenn ich doch gehen muss, wenn mein Tag gekommen ist
Wenn meine innere Stimme zu mir spricht
Ich bin taub und hör sie nicht
Dann schau mich an und halte mich
Erinner mich an Liebe
Zeig mir wer Du wirklich bist
Erinner mich daran wie es sein kann
Erinner mich an Liebe Zeig mir wer Du wirklich bist
Erinner mich daran wie es sein kann
Da ist ein Weg so weit
Und endet in Unendlichkeit
Da ist ein Fluss lang und schön
Ich kann das Ende nicht sehen Ich kann das Ende nicht sehen
Du erinnerst mich an Liebe Ich kann sehen wer Du wirklich bist
Du erinnerst mich daran wie es sein kann
Erinner mich an Liebe Zeig mir wer Du wirklich bist
Erinner mich daran wie es sein kann
Wenn meine Seele grau ist nichts macht mehr Sinn
Ich bin ganz oben und ich weiss nicht mehr wohin ich gehen soll

No suck

Jag har alltid varit en frukostmänniska. Jag älskar frukost och kan oftast som alltid äta hur mycket som helst, men det senaste halvåret har jag helt tappat suget. Vissa dagar kan jag vara hungrig men är inte sugen på någonting, andra dagar har jag varken sug eller hunger. Jag får liksom tvinga i mig, för jag vet att jag inte fungerar utan frukost.
Jag har försökt att variera på alla vis; fil med flingor, fil med flingor och frukt, gröt med sylt, gröt med russin och frukt, mackor med alla möjliga tänkbara pålägg, o'boy, the... Jag måste få tillbaka suget och jag vet inte hur.

Tips?

Ny koreografi

Imorgon kör jag mitt första pass med ny koreografi. Sitter och lyssnar igenom det just nu. Vissa låtar är väl sådär, men det finns en som jag blir aspepp av så då är det bara att ge järnet. Nice. En är värsta country, på fel sätt. Jag har inget emot country tvärtom. Tycker att det kan vara riktigt bra och att man blir på gott humör, hoppas att denna utvecklas till det. Jag tror det. Att om jag liksom lär mig den så kanske jag börjar tycka om den.

Gick snabbt idag med. Mycket att göra, hinner inte alltid det som ska hinnas med, men så är det. Man är inte mer än människa, trots att vissa ibland tror att man är robot eller en varelse utan känslor.

Har ett litet projekt på gång nu, men får se hur det blir med det. Återkommer om det blir något med det, men än så länge är det bara Babe och jag som vet om det. Så får det nog vara tills ett tag framåt.

Imorgon flyttar Greken, ska förbi och kolla hennes fräscha lya.

-


I don't want anybody else
when I think about you I touch myself  oooohhh.

Då var det dags. Time to go.

Efter tio

Medan jag åt en sen frukost satt jag framför tvn och kollade på Tv4 Efter 10. Där var det en man som hade "tagit över" två barn som hade förlorat båda sina föräldrar i en bilolycka. Så sorgligt, men tänk vad denna man och hans dåvarande partner är starka som helt plötsligt tar på sig ansvaret att ge dem en trygg uppväxt till det att de fyllt myndiga. De hade redan två egna barn, men tvekade aldrig att "få" två till.
Han berättade att han skriker lika mycket på de när de bråkar, kramar de lika mycket, hjälper de lika mycket som sina egna barn. Alla fyra barn var i ungefär samma ålder så de har verkligen blivit som syskon och bråkar även de som äkta syskon.

Tänk vad ens tillvaro plötsligt kan förändras.

De gick även igenom lite juridiska tips. Är man sambo bör man skriva ett testamente på riktigt juridiskt sätt med två vittnen så att allt sker rätt. I och med att man är sambos innebär det inte att man ärver varandra. Därför kan det alltså vara ett tips att gifta sig, för barnens skull. Om något skulle hända.

Jag tycker personer som denna man som satt där i soffan är grymt starka. Inte nog med att få egna barn, att dessutom få två stycken som gått några år i livet bara helt plötsligt är en enorm förändring. En som du aldrig kan vara förberedd på. Han sa att han aldrig ens hade tänkt tanken innan dessa barns föräldrar dog. Men tänk vad det ändrade sig.

I feel happy, oh so happy.

Jag är bara så glad. Det liksom pirrar i mig. Det är en skön men ändå spännande feeling jag har. Ah, kan bara säga att I love my man.

Vi har typ städat hela kvällen. Det syns inte så mycket då det är skåp vi rensat, shit vad mycket skräp man samlar på sig och vad mycket plats man får när man rensar. Borde man göra oftare. Ska fortsätta imorgon...

Dry your eyes mate

Jag förstår inte. Jag är så blödig. Vad än det gäller så bölar jag. Har precis bölat. Dock glädjetårar.

Har jobbat och sitter nu och väntar på att tvätten ska torka, sedan hade jag tänkt steka pannkakor och eventuellt träna. Är så sjukt trött bara. Musten gick liksom ur mig efter lunchen.

Sitter och funderar på framtiden. SKa man jobba, ska man plugga? Jag har verkligen inte en aning och jag tror att det är meningen att man ska ha det när man snart är halvvägs till 50, men jag har fan inte en clue. Min skalle är totaltom på förslag. Ska ju göra högskoleprovet nu och sedan ska jag i alla fall söka plugg så får man se om man kommer in. Gör man inte det får man väl helt enkelt tänka i nya banor. Det tror jag.

Vad hände med vädret? Det blev så grått, så mulet. I morse var det visserligen inte strålande sol, men det snöade i alla fall inte.

Jag älskar min karl.

Monday monday

Vart tog solen vägen? Den som lyste så underbart igår. Hade sett fram emot lite mer D-vitamin, men man får väl hålla tummarna att den tittar fram några fler gånger i veckan.

Off to work nu, sedan väntar tvätt. Skitkul. Älskar verkligen att tvätta...not. Men det känns jävligt gött efteråt faktiskt.

Har inte bestämt mig om jag ska träna ikväll eller inte. Får se om jag kanske får med mig syster Minst.

Müde

Jag blir så trött. Varför funkar inte internet. Så trögt.


Everyday, is to getting closer, going faster then the rollercoaster

Wow! Jag kan inte påstå att den pirriga fjärilsliknande känslan i min mage blir mildare av att den underbara solen lyser in genom mitt fönster just nu. Jag blir bara så glad. Har precis ätit en stadig frukost och ska nu hoppa in i duschen för att sedan ta en solskenspromenad och lapa i mig lite D-vitamin, det vill säga solstrålar.

Under dagen ska jag laga lite mat i och med att vi storhandlade i fredags så nu blir det storkok som vi sedan kan frysa in. Ska försöka hinna med att gå på Jessys spinningpass också. Svetty svetty.

Igår var det nice. Hade mina pass på förmiddagen, syster Minst var den enda som dök upp... Drog hem och duschade en snabbis för att så snart mötas upp i byn - vi skulle se Män som hatar kvinnor. Jag började läsa boken för typ två somrar sedan men kom bara igenom halva. Jag kom aldrig in i den riktigt, tror det kan bero på att alla hade verkligen höjt den till skyarna. Den är SÅ bra. Du bara MÅSTE läsa den. Då blir det liksom motsatt effekt i min hjärna. Men jag tycker filmen var grym. Och jag verkligen älskar Mikael Nyquist. Han är så jävla grym. Carro du måste se den.  Kan ju i alla fall säga att det inte är en må-bra-film. Vissa scener vill man både gråta, slita sönder pungen på närmsta man, slå han som spelar rollen riktigt hårt om man träffar på honom på stan. Den gick in i hjärtat.

Det värsta med sådana här filmer är att man inte kan säga efteråt: Det är bara på film. Det är inte bara på film. Det finns verkligen sådana karlar i verkligheten. Vem vet om det kanske inte satt två stycken av de i publiken. Fy fan i helvete. Gillar verkligen hämndscenen. Kunde inte bli mer klockren. Ah, jag tycker att denna film får 5 pungkross av 5 möjliga. (Pungkross är bra...)

Efter filmen var det tänkt att Syster Mini (Elin) skulle få välja var vi skulle äta, men det tog henne typ hundra år att bestämma sig. Hur som helst drog vi då in till Kungshallen så man kunde välja bland många möjligheter. Gott och mättande. Drog sedan hem och shoppade proviant till Melodifestivalen, det vill säga chips, godis, kakor och cola. Kan det bli bättre?

Tyckte Sarah Dawn Finer, Anna Sahlene & Maria och Agnes hade bra låtar. Japp. Mest Sarah's. Hon har sådan grym pipa.

Tycker inte riktigt att Limpz skötte sin roll som Mello-mess-kompis. Får väl ha överseende då hon låg i 40-graders feber. Krya på dig!!!! Den 14e mars gäller det!

RSS 2.0