Tatueringsmässan

Jobbade på Mini några timmar igår. Mysigt, bara lugna barn. Åkte sedan hem och preparerade mig för en kväll sittandes ute på Schanniques kollo, med en tallrik grillad mat framför sig. Msigt värre och gott.Gick efter ett tag in och satte oss framför ett värmeaggregat och drack kaffe och te med en rulltårtsbakelse och snackade goja. Drog sedan oss in mot München till tatueringsmässan.

Entrade mässan och kände värmen slå emot oss. Det var ett x antal grader varmare där inne än ute. Skönt i och för sig. När vi kom upp till över våningen skulle mina vänner beställa något att dricka så ja ställer mig och kollar runt och vem går inte förbi mig om Toola! Blev sjukt surpriserad. Roligt.
Kände mig aningens malplacerad då det var flest människor som verkligen såg ut som 'tatuerinsmässafolk'. Hår snyggt stylad á la Gwen Stefani, somlia med dreads, snygga pinuplinnen, piercingar, killar med baggy stil och alla hade de massa tatueringar. Där kom liksom jag i min lilla pepparkaksklänning.


Jaja. Sådant som händer. Lägger nog upp bilder i morgon. Ska gå och ta en uppfriskande dusch nu och sedan dra in till stan för att ta mig runt på Tjejmilen, efter det väntar timmar av inventering. 

Kyss 

Geschminken

Ska sminka mig och göra i ordning mig nu inför en kväll med girlsen. Först grillning hos Schannique och sedan vidare in till tatueringsmässan. Vem vet, kanske kommer man hem med en ny gaddning.

Hur ska man hinnna allt?

Jag förstår inte ibland vart tiden tar vägen, den bara försvinner. Så fort man har en ledig dag från jobben så är man uppbokad upp över öronen. Okej detta skriver jag inte för att verka en busy woman, utan mer för hur glad jag är. För om jag spolar tillbaka bara ettår, så brukade jag egentligen inte ha något speciellt att göra då, satt väl hemma och ugglade framför datorn eller något annat oväsentligt. Nu träffar jag vänner (om de är lediga), tvättar, städar, träffar farmor, hämtar saker som ska hämtas. Ja you get my point.

Igår skulle jag vara på sats innan klockan 10 för att få lite extratider, efter det gick jag och handlade åt farmor, åkte till henne och hjälpte henne till frisören. Vi pratade lite medan jag strök lite saker åt henne, efter ett tag kom Syster Minst med lite lunch så vi glufsade i oss det och satte sedan igång och städade medan farmor tog en tupplur (då hon drabbats av förkylning som vägrar ge med sig). När vi var färdia med allt satte vi oss på sängkanten och pratade med henne, det är så kul att höra historier från förr.

Åkte sedan hem, men först förbi byn en snabbis, duschade sedan och drog sedan in till staden med Tant Ann för att hämta våra nummerlappar till tjejmilen. Wohoo! Vi har kommit överens om att vi alla kommer nog springa gå.

Åkte sedan till Hötorget för att möta upp The Gang = Sampa (födelsedagsbarn), Fredde, Linda, Ulle, John och The Man. Vi skulle käka middag på Golden. Shit jag har aldrig ätit så dyrt i hela mitt liv. Inte som jag betalat själv i alla fall. Maten för varje person kostade 400 kronor, sedan kom dricka till på det, dvs 50 kronor för två cola, sedan när vi får kvittot ser vi att de lagt på 175 för showen!!! Jag kan säga att maten var inte någonstans värd 400, jag kan lätt laga godare och billigare mat hemma, plus att de inte nämnde något om att showen kostade extra, det trodde vi ingick i priset. Slutsumman för mig och karln tillsammans blev 1250:- Galet rån. Nu blir det nudlar resten av månaden..Om ens det.



LÄS!




Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor.

När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön. Det är där de ska campa. Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv. Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare. Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde. De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med. Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar.

Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo. Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom. De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.

Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull. John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister. Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet.

Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka. Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna.

Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet. Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra. Ibland gör de uppehåll i tortyren.

De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld. Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön. John kvicknar till och simmar utåt.

Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så.
 
Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop. Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig. Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten?

Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år. Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom. Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt.

Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar. Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom.

Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting. Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö. Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.

Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet. Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.

Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig. Stoppa våldet!

Yesterday, all my troubles seemed so far away


1. Fint havrefält i Deytschland
2. Två fina människor på promenad i Deutschland
3. En vacker fredagskväll åkte vi spontant in till stan och träffade Lammet, Davve och...
4. ...Ulven och tog varsin kebab och sedan hem till Ulven för lite eftersnacks
5. Karln i sin heta våtdräkt :p







1. Jag o Syster minst hade en shoppingdag tillsammans, riktigt nice.
2. Avslutade med en middag hemma hos oss som Ulles man Jomp lagade.
3. Delicious




1. Tant Ann och Tobey. Diggar Tobey´s pose.
2. Vi i soffan.
3.Vi skulle ´se sura ut´, men de andra ser ut att ha gått in i dimman.
4. Sen skulle Elin och jag 'play with the camera', hon undrade vad jag gjorde o jag undrade vad hon gjorde så jag skulle försöka se likadan ut...
5... det resulterade i en kvarts asgarv. Skrattar fortfarande så jag pissar på mig när jag ser bilden.
6.Världens bästa Ann.

Ta väl hand om tiden med dina nära och kära

Jobbade idag, blev uppmött av min karl, vi köpte lite färgpatroner och pennor och hann även med att kolla på en stickad tröja till karln. Grrr säger jag bara, han är så het. Stickat är vad den mannen ska bära. Dock var inte just den tröjan som vi tittade på jättesnygg, det var några detaljer som förstörde, men vi ska hålla ögonen öppna.

Hämtade sedan upp syster Minst som slutade en timme efter mig, köpte med oss mat och drog till Tant Ann .Hon hade gjort jättemysigt med tända ljus och musik. Så Syster Bonus, Minst, Tant, Karln och jag slår oss ner och äter och efter ett tag kommer även Tobey och Nix. Vi brudar sätter oss i den nyinköpta soffan och tittar på den nyainköpta tv:n och väljer en av de nya kanalerna, Tobey och Nix sitter kvar och snackar och min karl hjälper Tanten med bredband.

Riktigt mysig kväll, med inga tankar på tiden, bara umgås, skratta och mysa. Älskar sådant. Lägger kanske upp lite bilder någon gång när jag orkar ladda över från kameran.

Imorgon är det Toola och Benny som gäller. Men först städ hos farmor och sedan lunch hos mormor och sedan lite jobbsök.

Great

Allt har gått som planerat idag. Fixade inköpen till Tant Ann som flyttat hemifrån, lagat lillsyrrans mobil som var trasig, inköpt ett par jeans, plus diverse kläder som jag var tvungen att ha. Hade hyfsat många påsar att bära hem så vi ringde Mr Love så fick han komma och hjälpa oss att bära. Tack.

Avslutade den perfekta dagen med att äta middag för fem, Syster Minst, Syster Mellan + pojkvän, Syster Stor + pojkvän. Urgod kyckling som Jompa lagade. Är så äckligt mätt nu att det känns som jag ska kasta upp bara jag sväljer mitt eget saliv. Hoppas inte på det bara.

Nej nu är det fler foton i albumet som gäller.

Längtar grymt till på torsdag då det blir reunion av 75% av tjejerna i Ettan. Längtar.

Underbar dag imorgon

Ska gå upp riktigt tidigt i morgon för att åka till Elgiganten och Ikea och så småningom till ytterligare affärer to spend som money. Jag kom på att de nyaste jeansen jag äger är två år gamla. Det är inte acceptabelt. Trots att jag fick en sisådär lön och vi kommer leva på endast den så måste jag ha ett par nya byxor, så är det bara. Jag har hål i alla jag äger. Men jag har lite presentkort som jag kan använda mig av. Skulle haft 400 också som jag fick av mormor i present men de var det någon som stal av mig på jobbet. Tack.

Ska äta räksmörgås nu. Min nya last. Omega-3. Mums!

Schtek

Trots att jag kunde ha sovit så länge jag velat så gick jag upp klockan åtta, börjar inte förrän klockan 15. Kände dock att jag vill utnyttja dagen. Typ sätta in lite foton i albumet/-n som kommer ta år att bli färdig med, det kommer ju nya foton all the time. Men gud så skönt när jag är färdig.

Ska även hinna plocka lite här hemma, det är inte stökigt men skitigt. Måste dammsuga. Fast det kan jag å andra sidan göra i morgon.

Känner ni ibland att ni är dåliga på att utnyttja tiden? Det kan jag känna. Om jag, som nu till exempel, vet att jag har flera timmar på mig tills jag ska göra någonting, då kan jag tänka att jag ska hinna med det och det. Men helt plötsligt har klocka slagit då det är dags för det där man ska göra och sakerna som skulle blivit gjorda innan hanns inte med. Sådan är jag, jag suger på att utnyttja tiden. Jag måste bli bättre. Därför ska jag lägga ner datanördandet for the moment och gå och fixa foton.

Kyss

                                        


Nya naglar

Japp jag är fattig som en kyrkråtta och då har man inte riktigt råd att fixa nya nalar, så då gör man sina egna. Så här gör man:
¤ Låt naglarna växa ut (du kan hjälpa till med att äta mkt D-vitamin)
¤ Köp ett nagellack du tycker är fint
¤ Måla naglarna i den fina färgen
¤ Avsluta med ett genomskinligt lack så att det sitter längre.

Wips har du nästan lika fina naglar som om du gjort de i en studio... Although så kommer jag inte i närheten av MirakelMias naglar som hon gör på mig. Men I gotta try right?!

Har enorm Lillsvedsabstinens idag, för att i mitt huvud snurrar vetskapen om att imorgon är det inte vi som ska tillbaka, det är en ny årskull. Är så avis på de. De har så mycket som väntar. De har verkligen ingen aning. Shit, börjar nästan lipa nu.

Älskar er Lillsved -07/08

Kaos

Det var verkligen många barn idag. Ingen bråkstake eller så, men ljudnivån höjs ju aningen för varje nytt barn som droppar in. Det är en ny utmaning varje gång en unge går innanför dörren. Man vet aldrig vad som väntar, skitkul.

Fick jobba lite extra då en kollega dubbelbokat sig, men det gör inte mig något då jag får tjäna lite extra pengar. Wohoo.

Sitter och slänger  i mig lite mat innan nästa jobb börjar. Stänger med en av mina favoriter ikväll :)

Pengar rullar in som de ska ...

Längtar till måndag. LÖN. Inga fler kommentarer.

Igår var min babe på den första av ungefär tre-fyra arbetsintervjuer som han lyckats fixa, och gissa vad? Han fick jobbet! Så nu är han simlärare. Grymt. Han köpte även en våtdräkt, då man vid vissa tillfällen kan vara i vattnet typ sju timmar, så han slipper frysa. Okej behöver jag ens säga att han är grymt het i den?!

Ska gå och fixa mig nu, ska först gosa med barnen på Sats och sedan käftas med pensionärer på HemskKöp.

Ha en bra dag.

Update

Känner inte längre något större behov att av uppdatera mig här, men tänkte att jag ändå gör det.

Har precis ätit frukost och ska nu göra mig i ordning för att åka till Apoteket och hämta ut lite medicin till min sjuka farmor. Ja, hon har nu varit dålig i över två veckor. Hennes hosta vägrar försvinna. I förrgår ringde hon till Vårdcentralen för att beställa hem en läkare då hon knappt orkar ta sig från ett rum till ett annat (och än mindre ner för trapporna och upp till Vårdcentralen), men då meddelade de att de har slutat med hembesök och att hon får ta sig dit på egen hand... Blir så ledsen i ögat, farmor är liksom 94 år och sjuk. Visst jag kan hjälpa henne upp, men hon orkar ju inte ens gå. Tycker att de borde kunna erbjuda typ sjuktransport eller något som kan hjälpa.

Börjar sedan jobba klockan 15. Tiderna har börjat avta mer och mer nu. Kan inte längre jobba arslet av mig. Fick även höra igår att det ska skäras ner på ytterligare 7 (SJU) heltider!! Jag förstår inte ens i min vildaste fantasi hur i hela helvetesfan den där fittbutiken ska gå runt. De skar precis ner på 7  (japp SJU igen) heltider och butiken håller på att gå under, det finns ju liksom ingen personal. Det kommer inte finnas en människa kvar i hela butiken. Typ två och de ska ta hand om både fruktogrönt, delikatess, mejeri, chark, bröd, kolonial, kontor och kassa. God luck you schmuck. May hemköp burn in hell.

En pauslista

A is for age: 24
B is for booze of choice: Vet inte. Dricker inte så ofta..
C is for career: Hemskköp och Sats
D is for your dad's name: Robert
E is for essential items to bring to a party: Glatt humör och najs kleder
F is for favourite song at the moment: If I never see your face again - Rihanna vs Maroon 5
G is for favourite game: Utan tvekan Singstar. Någon som säger emot? ;)
H is for home town: Estocolmo
I is for instruments you play: Un poco piano
J is for jam or jelly you like: Jordgubbssylt
K is for kids: Jatack.nu
L is for living arrangements: En glassig fyra in the ghetto med min kärlek just nu.. men hoppas på mindre snart.
M is for mother's name: Katarina
N is for name of your crush: Carrelito
O is for overnight hospital stays: None
P is for phobias: Spindlar,.......
Q is for quotes you like: You never get a second chance to make a first impression.... bara för att det är det enda quotet jag kan ;)
R is for relationship that lasted the longest: Hmm, har ju bara hunnit 10 månader i detta så det blir mitt förra...1 år o  mån..
S is for sartorial style: ??
T is for time you wake up: Beror på när jag börjar jobba, annars runt 9. Hatar att sova bort dagen.
U is for underwear: Älskar bekväma trosor. Dvs INTE H&M:s hipsters som sitter fladdriga efter en kvart uta riktiga med resår. Fast lite småporriga är också sött, sometimes.
V is for vegetables you love: Avocado, roccula, vitkål, gurka.
W is for weekend plans: Jobba och kräftskiva med släkten
X is for x-rays you've had: Inga om man inte räknar tandläkarbesök, då har det ju hunnit bli några.
Y is for yummy food you make: Typ fläskfilégegga.. Ah ulle vet vilken. Hon fick smaka den för första gången häromdagen och hon blev frälst.,
Z is for zodiac sign: lion

Break

Okej, är nu hemkomna från Tyskland. Det har varit helt jävla underbart. Vädret har varit på vår sida hela vistelsen, jag fyllde år dagen efter att vi anlänt (men vi firade den inte då jag sa att jag inte fyllde år :), Carre tog körkort (GRATTIS!!!), vi var på bröllop i hettan, vi låg på playan, vi åt tysk kebab somheter Döner, dödat säkert 35987 getingar, gått mysiga promenader och lekt med små söta barn.

Lägger upp lite bilder här och sedan tänkte jag säa hejdå på en månad. Är en sjukt addicted datanörd. Jag ska göra andra saker nu medan sommaren fortfarande finns här och möjligheten att göra saker ute finns. Japp.



1. C+C på kvällspromenad längs med Östersjöns strand
2. Vi på bröllopet
3. Vi på bussen till flyget
4. Vi på playan

RSS 2.0