Anhörig av Katerina Janouch

Anhörig är en roman skriven av Katerina Janouch och är baserad på vissa händelser som hänt i verkligheten och vissa saker är tagna ur fantasin.
Boken handlar om Marisa som sedan tidigare har en son och träffar en underbar och charmig yngre kille, Rickard. De hookar up och flyttar gemensamt till en större lägenhet, Rickard fixar det mesta och allt verkar vara guld och gröna skogar. Att han dricker så gott som varje dag och väldigt mycket på grund av att han äger klubbar skjuter Marisa undan med undanflykter. Men ju längre tiden går ju mer okontrollerat dricker Rickard, han kommer sällan hem när han säger att han han ska komma hem, han tar varje chans han får att gå ut och "dricka en espresso", "köpa mjölk". Marisa känner att hon börjar bli paranoid och börjar kolla hans fickpluntor med rutinmässiga kontroller.
Åren går och de gifter sig, de får tre barn till och Rickard drar inte ner på sitt drickande, han utökar istället sitt beroende med kokain. Marisa vet varken ut eller in, hon sitter oftast ensam med alla fyra barnen och är näst intill vid väggen och nosar. Hon får ingen sömn och hon gråter ofta.
Det är en bra bok där man får följa en anhörigs kamp mot sin älskades onda beroende - alkoholen. Hur de ska vinna över den och få tillbaka den riktiga Rickard. Det är inte en lätt kamp och väldigt svårt att avgöra om det ska lyckas eller inte.



Say what?
Postat av: Erica

Hahaha jaa det gör hon :D

2009-04-21 @ 13:26:23
URL: http://yulla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0