14 år till salu

Ännu en bok has come to an end. 14 år till salu av Caroline Engvall.

Boken är en sann berättelse vilket gör allt så mycket mer hemskt. Det handlar om en tjej som kallar sig Tessan och är till synes en helt vanlig tjej som går i högstadiet. Skolan går bra, hon älskar att gå till stallet och hälsa på sin sköthäst Långstrump, hon har sin bästis Jenny vid sin sida i så gott som vått som torrt. En dag sitter de två tjejerna och väntar på att skolan ska börja då Tessan säger att det skulle vara trevligt med lite mer pengar, Jenny svarar med att säga : Vi horar.
Detta var till en början helt overkligt för båda tjejerna, men visar sig snart bli verklighet. Ett ödesdigert beslut som leder till ett årslångt missbruk som Tessan fastnar i. Man får följa hennes oerhört långa och svåra kamp vidare i livet, genom våldtäkter, kärleken till hennes enda följeslagare Alfons (hunden), flytten fram och tillbaka, skräcken, ångesten, tankar och dikter.
Det är verkligen inte en lätt bok att läsa, det är svårt att ta in att sådant här kan verkligen hända vem som helst. På ett sätt är boken ganska milt skrivet om man nu kan säga det om en sådan hemsk händelse, men vissa böcker kan ibland beskriva så att man nästan kan känna det som att man själv är den som blir överfallen. Det gör inte denna bok och å ena sidan är det skönt då jag ibland kan tycka att det blir för tungt, det skär för mycket i hjärtat och å andra sidan är det synd, för man vill ju bli tagen ordentligt av en bok.
Dock går denna boken in i mitt hjärta och det blir som en varningslampa som säger att alltid hålla ögon och öron öppna för folk som kanske ändrar beteendet och om du märker att någon har problem, våga fråga, våga göra någonting.

Say what?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0