Grattis lillskit!!

Idag fyller syster Minst 20 barre! Shit om hon fyller så mycket så inser jag om några sekunder hur jävla gammal jag är. Shit. Hon är i alla fall nere i thailandet och kommer så vara i drygt två veckor till. Fan nu får hon ta och komma hem, saknar henne enormt, den knäppgöken.

Great day

Det är fortfarande lika kul på jobbet. Det blir nästan roligare och roligare ju mer man lär sig, så jag försöker snappa upp allt jag kan.
Idag var en riktigt bra dag också, fick ett riktigt nice mess av en viss pojke som är mig väldigt kär. Nu känns allt riktigt tryggt framöver.

Grrr, jag är så sjukt sugen på något sött. Varför går det inte en enda dag utan att jag skippar socker i någon form? Jag måste sluta, men det är ju så gott och än så länge har det inte gett mig några sideeffects. Men det lär ju komma. Jag väntar.

Jag älskar att svettas

Bara för att ni som inte tränat idag ska få dåligt samvete när ni ser min härliga, snygga, svettiga nuna. Aight?

A good night

Kan säga att det var en lyckad kväll igår. Jag var dock inte med inpå natta utan begav mig hemåt med sällskap av syster Mini och Jesskika, men fram till dess var det i alla fall riktigt trevligt. Har inte hunnit höra med de andra vad som hände sedan.  Om det var kul, men det antar jag,

Har jobbat idag. Känner att jag börjar komma in i det lite mer nu. Så det är nice.






Ullsi-bull 22

Grattis schwester!!! Party tonight!! wooohooop eoohp.

Inget vidare

Kort sammanfattning av senaste dagarna.
Onsdag:
Förmiddagsspinning, möta upp Greken för att ta en två timmar lång lunch/fika. Jobba i barnpassningen. Passar några stycken sedan blir det tomt så Greken kommer och äter sushi. Fortsätter vår långa fika där.
Torsdag:
Syster Mellan och jag åker till farmor och hjälper henne med lite saker. Är helt slut båda två när vi åker därifrån, inte på grund av utmattning utan av pollen som trängt in i våra kroppar och tagit över. Är helt slut och känner mig bombad i huvudet. Åker hem en snabbis innan det åter är dags för jobb. Det roliga jobbet. Under passet känner jag hur migränen från dagen innan kryper sig sakta men säkert mer och mer in i min hjärna och håller den i strypgrepp. Skönt. Åker hem och lägger mig att däcka i soffan.
Fredag:
Migränen har lättat aningens, men jag har vridit och vänt mig i febersvettsdrömmar hela natten. Har knappt sovit en blund. Känner mig lite bättre nu på morgonen, men det känns fortfarande som att jag har feber. Inte nice, med tanke på att det är fest ikväll. Får se hur jag gör, om kroppen pallar. Vill ju så gärna gå, alla ska ju gå. Vill inte vara den som sitter dagarna efter och får höra : Det var årets fest alltså!

Hur som helst. Idag är det dagen innan min syster Mellan fyller 22 och hon önskar sig ingenting. Det var ju bra, vad köper man då? Får skaka ur något svar ur henne...
Ska gå och lägga mig i soffan och friskna till. Kanske tar en tripp förbi affären och köper något gott. Är så sjukt sugen på något.

Morgonstund har snor i mun

Är så jäkla snorig. Pollen smyger sig på mer och mer. Migränen släppte som tur var under natten, sov som en stock. Har ju fortfarande inte införskaffat nya migränpills. Får göra det imorgon när el löno kommer.

Idag blir det besök hemma hos farmor,  syrran och jag ska hjälpa henne med lite saker sedan blir det jobb. Skoj. (Vanligtvis när det handlar om jobb brukar det vara sarkastiskt men nu menar jag verkligen Skoj)

Har inget att säga

Migrän.

Chicki-chi-wow-wow

Har jobbat en hel dag idag. 11-20. Minns inte senast jag jobbat så länge. Och det kändes riktigt gött. Att äntligen ha något att göra om dagarna, har ju smått klättrat på väggarna när jag haft så lite att göra. Men nu jävlar. Är typ fortfarande i chock över hur trevliga folk kan vara. Syftar nu på mina nya kollegor. Känns som att jag känt alla ett längre tag, det är en riktigt cool känsla. Jag stormtrivs. Det bara snurrar runt endorfiner i min kropp och min skalle letar ständigt upp positiva synonymer till glada ord.

Kyss och godnatt på er alla!

Foto: Ewa B

Anhörig av Katerina Janouch

Anhörig är en roman skriven av Katerina Janouch och är baserad på vissa händelser som hänt i verkligheten och vissa saker är tagna ur fantasin.
Boken handlar om Marisa som sedan tidigare har en son och träffar en underbar och charmig yngre kille, Rickard. De hookar up och flyttar gemensamt till en större lägenhet, Rickard fixar det mesta och allt verkar vara guld och gröna skogar. Att han dricker så gott som varje dag och väldigt mycket på grund av att han äger klubbar skjuter Marisa undan med undanflykter. Men ju längre tiden går ju mer okontrollerat dricker Rickard, han kommer sällan hem när han säger att han han ska komma hem, han tar varje chans han får att gå ut och "dricka en espresso", "köpa mjölk". Marisa känner att hon börjar bli paranoid och börjar kolla hans fickpluntor med rutinmässiga kontroller.
Åren går och de gifter sig, de får tre barn till och Rickard drar inte ner på sitt drickande, han utökar istället sitt beroende med kokain. Marisa vet varken ut eller in, hon sitter oftast ensam med alla fyra barnen och är näst intill vid väggen och nosar. Hon får ingen sömn och hon gråter ofta.
Det är en bra bok där man får följa en anhörigs kamp mot sin älskades onda beroende - alkoholen. Hur de ska vinna över den och få tillbaka den riktiga Rickard. Det är inte en lätt kamp och väldigt svårt att avgöra om det ska lyckas eller inte.



Spårlöst

Jag kan verkligen inte hålla tillbaka tårarna när jag ser på Spårlöst, och då har jag inte ens suttit och följt programmet utan jag tittar på CSI och blippar över till fyran när det är reklam, sedan precis när CSI är över passaar det lagom att blippa tillbaka till fyran för att få se "mötet". Det slår aldrig fel. Igår bölade jag så att jag fick fina vita ränder på min solpuderkladdade kind.
Fatta att hitta någon som man vet har samma kött och blod som en själv men som man aldrig har träffat. Jag kan inte ens föreställa mig det mötet.

Empty spaces, what are we living for?

It all went well. Konstigt nog var jag inte nervös i morse. Blev så himla gott mottagen på nya jobbet. Alla var übertrevliga och glada så man kände sig som en av dem på en gång, det är inte illa.
Jag fick börja dagen med att sitta typ tre timmar framför datorn och göra ett "get in"-test. Fick sedan lunch vilket jag tackade mer än gärna ja till så jag kunde få gå ut ur det iskalla rummet och försöka få upp lite värme. Efter lunchen fick jag hoppa ut i kassan och det var faktiskt roligt. Går inte att jämföra med matkassan. Visst nu kanske jag tycker att det är kul bara för att jag är ny, men vi får se.
Jag är i alla fall supernöjd med dagen och mina nya kollegor, de fick mig verkligen att känna mig välkommen. Underbart.

Drog sedan iväg till spinningen i långt-bort-i-stan. Vägen dit var inte smärtfri. När jag åker dit åker jag ju tunnelbana, tvärbana, tunnelbana och buss. Sista bytet, dvs bussen, blev invaderad av massa små varelser som befinner sig runt fjorton års ålder ungefär. Man kanske kan kalla de fjortisar, välj själva. Fick sedan reda på när jag kom fram att Flo-Rida skulle uppträda och därav invasionen. Galet.
Hemfärden var inte mindre smärtsam. Den var värre. Bussen jag då åkte från samma ställe som denne karl skulle uppträda bestod av 99.99% fjortonåringar som nynnade på "you spin my head round" och jag. Det fanns ingen sittplats (inte för att det gör mig något, står gärna), men det lät verkligen som en apfarm och de var överallt. De klättrade och lät och skrek, spelade mobilmusik, sprang fram och tillbaka.
När bussen var framme slängde jag mig nästan ut, kände nästan att det var klaustrofobi som knackade på min axel.

Som om det inte var nog. När jag kom till mitt sista byte, tunnelbanan som skulle ta mig hem, visade tidsskylten att den kommer om 9 minuter. Jaha då har jag precis missat tuben då, tänkte jag. Jeje what ever den kommer ju snart. Den kom efter en halvtimme. Satt som en frusen salt pinne hela vägen hem i en häststinkande vagn. Kan inte de som varit i stallet duscha???? Hästlukt + pollentid + allergiker = ingen bra kombination. Och jag lovar att jag inte är ensam allergiker där ute. Det är likadant när en rökare kommer in som precis fimpat innan denne klev på vagnen. Det luktar arsle. Fimpa for ever!

Japp nu har jag fått klaga av mig lite. Det var ett tag sedan jag skrev så här långt. Wow.

Premiär

Idag är det första dagen på nya jobbet. Ska snart dra. Nervös? Nej inte speciellt faktiskt. Men det kanske kommer när jag väl står där.

Spinning ikväll!

Nanananananana nananananana

Hade en riktigt trevlig lördag igår. Först var det som sagt spinningpass och lunch med Limpz. Sedan höll jag Greken och Jess sällskap när de åt lunch, gjorde ett flätdiadem på Jess och åkte sedan hem. Kände att jag hade migränkänningar, men tyvärr inga ills hemma så jag lade mig och läste lite innan jag skulle ner till torget och möta Linnen.

Det var en riktigt trevlig kväll. Vi hade filmkväll hemma hos mamma så Lini hade hyrt två filmer, en Hitlerfilm på polska och Brudens bäste man (med Patrick Dempsey). Det blev först Robinson och sedan satte vi igång Brudens bäste man. Den var rolig och bra, en sådan där typisk amerikansk film där man vet precis vad som ska hända men man ser den ändå och den påminde enormt mycket om Min bäste väns bröllop . Det var typ exakt samma handling. Halva filmen ägnade vi dock åt att komma överens om brudens snart blivande brudgum är han den rödhåriga doktorn i Gre's anatomy. Jag sa att jag var 100% säker och att jag kunde sätta min nästkommande lön på att det var han. Nej men då fick jag världens mottugg:

- Han har ju inte ett enda drag som påminner om honom.(Ändrades efter ett tag till; okej han har kanske ett drag som påminner om honom)
- Nej men han är ju rödhårig och det är ju inte han i filmen. (visst det kanske inte skrek rödtott om honom men även rödhåriga kan färga slinga håret blont)
- Nej det är inte han. (helt enkelt)

Mamma blev nyfiken och gick och googlade upp hans namn. Kevin McKidd - spelar både brudgum och den rödhårige i Greys om det är någon som undrar. :)
Kvällen fortsatte trevligt med presentutdelning från Limp från hennes Thailandresa. Mami fick världens sötaste pyjamas till Liten och grymma platådojor och handsydda kuddfodral, jag fick en tunika med motiveringen: Ja den var för liten för mig, jag hade för stora pattar. Hmm, hur ska jag ta emot det? Då ger jag den till Cicci för hon har små pattar :p Micklo fick en tuttröja, en sådan man knyter under pattarna. Hon blev skitglad och ropade: Åh, då får jag ännu större tuttar! Tyckte jag hade behövt tuttröjan. Haha. Nejdå tack Limpz det var jättefina presenter.
Vi käkade enormt mycket popcorn, jordgubbar, godis, grönsaker och dipp. Gött, precis som en lugn filmkväll ska vara.
Thank you girls!

Fucking wonderful

Körde två sista passen i byn idag. Enormt svettigt. Första passet körde jag i mina linnen som jag hade på mig. Andra passet kände jag att jag fick sätta på mig instruktörsvästen trots att jag visste att jag skulle svettas ihjäl, men jag gjorde hellre det än visade mina så kallade bröst. Kände att linnet åkte ner hel tiden och när jag sedan lutar mig fram så visar man typ allt... Inte kul.
Första passet kom kära Limpz, andra passet kom Tant A. Skojigt. Duschade lite snabbt efter och insåg när jag såg mig en halvtimme efter passet i spegeln att jag alltid tillhört tomatsläktet. Jag blir alltid mest röd i ansiktet och svettas som en jävla apa. Eftersvettningar är ett faktum efter träning. Lunchade med Linni efter det och satt och pratade i minst 100 år. Japp vi är nu inne på 2109.

Jeje, ska nu gå och diska lite. Skitkul. Senare ikväll ska jag se på film. Blev medbjuden hem till Cookie-Woo av Linnen. Så det blir nice, skönt att inte vara ute och svira när man ska upp early morning imorrn.

It doesn't matter if you're black or white


Foto: Anita

I got flowers...

Igår planterade jag mina luktärtor. Förhoppningsvis börjar de gro och växa sig klängiga så att de kan hänga på balkongen och dofta gott. Ska köpa fler frön idag, får se vad det blir. Sehr spannend!


My gadd

Mer än mätt och belåten och med många skratt i bagaget. Brukar alltid bli så. Varför skrattar man alltid läppen av sig med systrar och päron? Man kan nämna något som inte alls är roligt men innan man vet ordet av så flödar tårarna i jämna strömmar ner för kinderna och bildar vita rännor i mitt solpuder.

Lisabert. Pernilla som skrattar som en gris. Mamma som försöker få in ett chips på fel sida och därför pressar in det i munnen och hoppas att ingen ska se. Systrarna som är de enda som garvar i en biosalong.

Ja, jag älskar verkligen min familj.

Bortamiddag

Ska bara hoppa in i duschen (för tredje gången idag om jag räknat rätt) efter att ha flängt runt som en toka i barnpassningen. Vanligtvis på fredagar brukar det vara högst fyra barn, så idag när det var vackert väder tänkte jag att det lär nog bara bli tre. Jag hade tokfel. Det blev fullt och barnen var som galna. Men till slut gick alla hem och så även jag.
Efter duschen så blir jag bortskämd, ska bort till mamma på middag så det blir fett med nice. Syrran plus karl kommer också, jag blir gräsänka i några timmar då min karl jobbar. Åh, det blir wok. Me gusta mucho.

Foto: Me

The smell of rice

Åh, kom precis innanför dörren efter vår lilla svettpromenad och när jag kliver innanför porten möts jag av rislukt. Så nu bestämde jag mig för att duscha och sedan dra lite tidigare till jobbet för att köpta lite asiatisk mat. Mums, vad hungrig jag blev nu!

Och ikväll blir det middag hos mor, dock utan min babe. Mamma ska laga min specialare, får se hur det går. Hehe.

Promenad med Greken

Nu ska här njutas sol. Greken och jag are going out :)

Guten morgen

The sun is shining och jag mår tipp topp. Känner en början till träningsvärk i mina höfter efter att jag och La Camilla var ute och joggade igår. Japp ni läste rätt, jag joggade. Egentligen hatar jag att jogga, och igår upptäckte jag varför. Det är så grymt jävla långtråkigt. Man bara springer och springer och springer. Visst det är mycket bättre att ha någon som man kan springa med, men i det långa loppet tycker jag inte om det. Det enda positiva är känslan efteråt, svetten, andfåddheten. Det är la gött.

Efter en riktigt svettig natt (tror det börjar bli dags att byta till ett tunnare täcke) så ska jag nu sent omsider hoppa in i duschen och sedan plantera lite luktärt. Vad säger ni om det?! Jag sak köpa fler frön idag. Vad tycker ni jag ska köpa? Ska göra en lustgård på min balkong med massor av blommor, fina ljuslyktor som bara bjuder in en till att avnjuta en härlig sommarmiddag i kvällssolen. Var ju på Ikea igår och då såg jag sådana små trallar som man kan lägga på balkonggolvet som lyxigt parkett. Det kommer bli så fint. Hoppas jag.


Köpte även nya gardiner till vardagsrummet igår.


Schlaf gut


Foto: Anita

Lite förändring

Ursäkta dåliga bilder, men ni ser nog vad det är jag vill få fram. Känns så skönt med lite mer tyg i huset. Boring inlägg, men jag sitter här med resultatet i alla fall.








Hehe bortse gärna från det stökiga datorbordet...

Jag har precis kommit hem från Ikea

Ska plocka upp alla saker och börja sätta/ställa de på rätt plats. Älskar detta. Finns inte mycket som slår den känslan.

Sunes sommar

Igår när jag jobbade så var det riktigt lugnt med barn, hade endast fyra ungar på tre timmar, så jag hann färglägga en teckning med Snövit och Prinsen och se på Sunes Sommar. Är inte det den bästaste filmen någonsin?! Jag blir helt kär i varje karaktär. Klumpige Rudolf, Söta Sune, Kaxiga Håkan..... Alla är helt underbara. Älskar verkligen den filmen och den har ju så mycket humor som man inte fattade när man var liten men som verkligen är skitkul nu när man samlat på sig några år.


Resultat/Avslöjande

Jag var på plåtning i måndags. Emelie som fotat mig tidigare, mailade mig härom veckan och frågade om jag möjligtvis skulle kunna tänka mig att agera modell på en fotokurs hon skulle hålla i - porträttkurs. Jag kände värsta pirret när jag läste det mailet. Jag? Modell? What? Men tänkte att det skulle vara kul att prova, så jag mailade tillbaka och tackade ja. Jag har sett lite resultat på någon blogg. Det var riktigt spännande att se. Och vilka duktiga människor de är!


Dessa två fantastiska bilder är tagna av Anita
Kanske återkommer med lite bilder senare, håller er på sträckbänken ;)

Mañana it's Ikea

Fick det eminenta förslaget av min mor att hon, mormor och jag skulle ta en tripp till Ikea imorgon och det låter ju som en ypperligt bra idé. Går den att tacka nej till? Inte om man heter Cicci. Så nu ska här mätas och måttas om det skulle vara så att man hittar något som man länge suktat efter.

Ska även in till stan och träffa Ewa (Bajskowska som Limpz så snällt kallar henne). Det var ett tag sedan så det känns som vi har en del att catch up.

På kvällen blir det hurtpromenad/jogg med La Camilla.


Time to go

Nu ska jag svettas lite. Spinning is the shit. Det är så skumt, jag kan ibland innan passen känna mig sjukt otaggad och inte alls villig att ropa tjo och tjim, men sedan efter passet vill jag bara hoppa upp på cykeln och köra minst tre pass till.

The stars are shining right above you

Lite jobb i ryggen. Sista tisdagen i repan på ett väldigt långt tag då jag börjar min nya karriär nästa vecka. Ska bli spännande. Gillar att lära mig nya saker trots att det ibland kan vara lite nervöst, men det ska nog gå bra.

Har fått tjuvkika lite på resultat från igår. Kommer nog lägga upp det snart, måste bara fråga upphovsmännen/kvinnorna om det är okej.

I en annan del av Bromma av Martina Haag

Denna bok plöjde jag igenom på två dagar. I en annan del av Bromma av Martina Haag.

Lika lättläst som den jag tidigare läst. Denna brud skriver på ett oerhört roligt sätt och bryr sig inte helt om att skriva tex, någonting utan skriver istället nånting, så när man läser känns det som att man antingen står och pratar direkt med henne och hon berättar eller att hon skriver ett personligt brev till dig.
Man får följa Isabella Ljungström fd Eklöf och hennes familj beståeende av hennes man Matte (känd från tv) och deras två söner Nisse och Svante. Allting går inte alltid jättelätt fram för Bella och hon kämpar och sliter med att få det liv hon egentligen vill ha. Hon pratar med Matte om saken men han verkar inte alltid förstå henne. Till sommaren kommer en vikarie som ska jobba istället för Bella i repan på tv4 när hon är på semester, Jenny. Bella och Jenny hittar varandra direkt och det känns som att Bella fått sin ungdom tillbaka.
Sommaren börjar och semestern som faktiskt visar sig kunna bli precis som Bella velat, urartar något enormt. Följ Bellas galna sommar och en semester som nästan får en dödlig utväg. Spännande och sjukt rolig!!


Skugga av Karin Alvtegen

Det finns inget stopp. Jag läser och läser och läser. Läste ut Skugga av Karin Alvtegen för två dagar sedan och har redan hunnit läsa en till bok efter det.

Skugga handlar om en invecklad och sedan länge dold familjehistoria som nu börjar uppdagas för de familjemedlemmar som ingenting vet. Den internationellt kända författaren och Nobelpristagaren Axel Ragnerfeldt har hela sitt liv kämpat med att få sina verk publicerade och sedan behålla sin heder och famousness genom att se till att aldrig skapa skandalrubriker. För honom gäller det att alltid hålla skenet uppe så när skandalernas sanning börjar krypa fram kan han inte längre göra motstånd, han ligger på vårdhem nästan helt förlamad efter ett 92-årigt liv.
Jan-Erik, Axels son, och Kristoffer (läs boken så får ni reda på vem det är) gräver på varsin sida fram en sanning om Axel som antagligen hela världen vill veta.
Spännande och inte alltid med ett lyckligt slut.


Guten nacht

Jetzt bin ich sehr müde und muss ins bett gehen.

Guten nacht alles!!

Så jävla skönt

Har gått cirkus en mil med Camilla. Tanken var väl egentligen att vi skulle köra intervaller med gå/springa, men i och med att jag slängde i mig massa mackor innan på grund av svält så pallade jag inte trycket så vi gick istället. Men jag känner att det är helt okej. Gick i nya skor och de var inte jättesköna så jag går nog tillbaka till mina gamla.

Vi hade i alla fall tur med vädret.

Jag har haft en sjukt rolig dag idag. Man kan väl påstå utan att ljuga att jag inte riktigt är van vid så mycket uppmärksamhet. Sjukt roligt var det i alla fall och tjejerna var urtrevliga, men det visste jag ju sedan innan. Återkommer förhoppningsvis med lite mer bildbevis och information om vad detta inlägget egentligen innebär.

(Ska ut på en hurtbulletur med La Camilla nu. Hörs!)

Easterbunny makes things funny


Jag och älskling gick till mormor i solskenet.

Vi gick förbi träsket som bjöd på vass i stora lass.

Gott med mat, hade nog kunnat äta två tallrikar mer än jag gjorde.

Syster Mellan hade köpt nya skor...

Mormor hade i alla fall jätteroligt.

Älsk fick påskägg av mor och far.

Mys

Tengo la camisa negra

Hon vaknade på morgonen en minut innan klockan skulle ringa, precis som vanligt. Gick igenom sina morgonrutiner i tur och ordning och åkte iväg till jobbet. Några timmar i barnpassningen stod på schemat. Det blev inte mycket jobb för varken henne eller hennes kollega, de kunde pilla naveln hela dagen och gå hem en timme tidigare då det inte fanns några barn kvar. Trots en lugn dag fick hon reda på att TVÅ kollegor är gravida. Hur ofta händer det att man får reda på något sådant samma dag?!

Åkte hem och läste ut boken Skugga av Karin Alvtegen och tog då upp sin andra bok som hon hade med sig ifall hon skulle läsa ut den tidigare nämnda. Den nya blev I en annan del av Bromma av Martina Haag. Hon var så hungrig så när hon kom hem slände hon i sig resterna från påskmiddagen igår och gjorde sig redo att spinna. Slängde på sig träningskläderna och packade ned spinningskorna. Hon hade bestämt möte med Camilla för att träffas och sedan gå gemensamt till träningen. Oj, vad de svettades.

Nu sitter hon framför datorn och nördar sig som vanligt fast hon egentligen borde hoppa in i duschen. Oj, där åkte lite kläder så nu är hon nog på väg. När hon sedan torkat sig ska hon messa Fittler.

Dust in the wind...

Varför äter man alltid tills det sprutar ur öronen och magen känns som den ska sprängas? Jag lyckas alltid som oftast med det. Jag älskar ju att äta och jag älskar mat så jag hittar oftast inte ett bra sätt att äta lagom på.
Det var riktigt mysigt hemma hos mormor igår, god mat, trevligt sällskap, lots and lots of godis och skratt. Trots att vi inte är speciellt stor släkt på mammas sida så blir det ändå hög ljudnivå, alla försöker överrösta föregående talare och alla vill alltid prata. Vi som är infödda i släkten vet hur man bryter sig in, våra partners har lite svårare för det.
När vi ätit gic k vi in till vardagsrummet och fikade och klämde godis. Mormor fick öppna presenter och fixade syster Minst 20-årspresent. Hon fyller ju systemetmyndig där nere i Thailand, men hon ska nog få en liten present ändå :)

Idag är det jobb som gäller, efter det blir det promenad med La Camilla och förhoppningsvis kan Carolajnen och jag få ihop något.

Mormor 82

Grattis mormor på födelsedagen!

Du ska inte tro det blir sommar...

Igår slängde vi in tvätten och promenerade till byn för att köpa en bamburullgardin till köket som oftast som mest blir överhettat på somrarna. Sagt och gjort, efter det skulle vi vänta på päronen som skulle hämta upp oss för att åka vidare och handla lite mat. Medan vi väntade köpte vi årets första glass och satte oss och avnjöt den i solen.

(Jag åt en Twister. Dålig skärpa.. Tagen med mobilkameran)

(Älsk tog en Nogger.)

På kvällen gick vi över till päronen och snyltade in oss på lite god fredagsmiddag. Räksmörgåsar. Så jävla gott. Efter att alla ätit över sin förmåga hoppade vi in till sofforna och kollade på Patrik 1.5 . Så himla mysig film och vilken roll Gustav Skarsgård gör, jätteduktig. Man mådde liksom bra i hjärtat efter man sett den, så himla gosigos.

(Jag åt mest. Säkert ett halvt kilo själv. Jag bara älskar räkor.)

Idag väntar spinning med fyra av mina familjemedlemmar; Tant Ann, Syster Mini, Farsan Baloo och Älskling. Det var tänkt att Mamma Katten också skulle vara med och trampa, men som tur var för henne (hon ville helst slippa) så tappade hon ett plintlock på tån här i veckan så hon haltar fram. Det komiska är att den händelsen är det närmaste hon har kommit träning på säkert 15 år. Haha.
Efter spinningen ska Greken och jag äta lunch, förhoppningsvis ute i solen på någon uteservering. Måste också gå runt lite för att hitta en present till mormor som fyller 82 idag. Grattis.
Ja, sedan bär det då av till mormor på påsk-/födelsedagsmiddag. Får sedan se vad kvällen bjuder på.
Glad Påsk på er alla!

Dream a little dream of me.

Underbart soligt väder idag, vet inte än om det är så varmt. Ska i alla fall gå på en promenad med min bästa vän och livskamrat. Ska även tvätta. Mindre kul, men ett måste.

Spontan påskfest hemma hos Pontiak igår kväll. Syrran och jag åkte dit gemensamt och kände mest att vi skulle åka dit för att säga hej så att man i alla fall har varit där för hon var totalbakis egentligen och pallade inte trycket och jag hade de berömda migränkänningarna (funderar ju som bekant starkt på att operera bort huvudet). Vi båda kom alltså dit utan dricka då det nog inte skulle hjälpa våra tillstånd till det bättre. Men det var trevligt trots det. Bra sällskap, bra musik, en kamera, nej flera kameror.
Och alla dessa frågor: Är du nykterist? Nej, jag är inte nykterist. Men tydligen är man det om man väljer att inte dricka en fest. Haha, komish.

Partaj

Har precis varit och fixat frillan hos MirakelMia. Blev nöjd och skönt att ha förnyat sin frilla lite. Hade ju sjukt kluvna toppar då det gått en bebis vistelse i magen sedan jag klippte mig senast.

Har precis klämt en pizza och ska nu dra iväg när syster yster målat sig klart i ansiktet. Ska till Pontiak och...hänga? Tydligen runt 30 pers som ska dit. Kul.

Imorgon blir det förhoppningsvis häng med Fittler.

Elvafika

Tänkte samla på mig lite vuxenpoäng idag. Jag ska ha över mormor och farmor på elvafika. Det ska bli jättemysigt. De har inte sett vår lägenhet så som den ser ut nu efter att jag flyttat in igen efter att min syster fått låna den. Har bytt ut ganska mycket, ny soffa, ny säng och i det stora hela ganska mycket som är ändrat.
Har alltså gått upp ganska tidigt för att göra slutklämmen på städningen, det är inte så mycket men det är skönt att ha tid på sig plus att jag ska handla lite åt farmor. Ska följa med henne efter fikan och hjälpa henne lite hemma.

Tänkte att jag eventuellt skulle sola efter då jag är som ett genomskinligt lakan. Är så djävulskt blek att man typ ser igenom mig.

Åh, jag ska klippa mig ikväll! Ska bli så satans skönt. Jag har ju som sagt inte klippt mig sedan i juni förra året och då blev det himlans kort så det har ju hunnit växa en hel del.


När det torra luktar vått

Idag har det varit lite kallt, kallare än jag trodde det skulle vara när jag tittade ut genom fönstret. Men som tur var har moder Sol strålat på oss, underbart.

Imorse åkte jag för att hålla i mitt klassiska halvtimmespass på lunchen, drog sedan till byn där jag mötte upp Kompis, Natta och hennes lilla Novis. Skulle egentligen haft med syster Mellan också men hon fick på morgonen reda på att hon var tvungen att jobba. Men vi tre tog en långlunch och snackade om alles möglich. Det var riktigt trevligt, och att få gulla med en ettåring gör en ju inte direkt mindre sugen på en bebis. Så jäkla söt unge som log bara man tittade på henne och som låtsades sätta något i halsen när hon tyckte vi pratade för mycket, då hon ville ha uppmärksamhet. Haha, smart unge. Vi trodde verkligen att hon höll på att dö varje gång (inte Natta då, hon är van), så hon fick ju den uppmärksamhet hon ville ha.

Jobbade sedan med ännu fler barn. Vissa är ju bara för söta, herregud.

När jag sedan hade slutat och begav mig hemåt så hade det regnat och det kändes inte alls lika kallt i luften som innan. Dunderskönt. Och det luktade så gott. Ni vet när den torra vårmarken fuktas ner av regnet så luktar det speciellt. Jag älskar den lukten. Mmm. Inhalerar.

Busy day

Har precis ätit en nyttig tallrik med fibergröt och ska nu göra i ordning mig för att åka och köra lite spinning. Efter det drar jag tillbaka till byn där jag ska möta upp syster Mellan och Nattaflux med hennes lilla guldklimp. Vi ska ta en fika och gulla med hennes bäby, som för övrigt snart fyller ett år. Efter det ska jag jobba.

Ska försöka få med mig kameran och ta bilder på den lilla.

Ps. Imorgon ska jag klippa mig. Wohoo! Jag vågar knappt erkänna när jag klippte mig senast, då jag tidigare varit en person som ständigt klippt och färgat mitt hår. Men i juni förra året, så det är snart ett år sedan saxen hälsade på i mitt skatbo. Känns som att det börjar bli dags då. Men jag känner mig trygg, MirakelMia kan alltid rädda mitt skatbo. Ds.


.p.u.n.k.t.

Har absolut inget roligt att skriva om idag. Inga idéer, inga klagomål, ingen framtidssyn.

Ska ta en dusch och gå och lägga mig. Godnatt folket!

Annika Östberg

Svenskan som har suttit fängslad på livstid för medhjälp till mord i USA, ska nu få komma hem läste jag på Aftonbladets hemsida. Hon har suttit pretty long time. Kan förstå om hon är överlycklig, skulle i alla fall jag vara om jag var hennes anhörig på något sätt.

Läste också om en 8-årig flicka som försvann från sitt hem den 27e mars och nu har återfunnits död i en damm. Fy fan vad hemskt. Och polisen vet inte hur det gått till, om hon blivit bortförd eller gått självmant och kanske trillat i. Tänk vad hemskt för hennes familj. Hua.

Kroppskontakt och spontanitet

Idag när jag hade kört mitt pass och gick till repan för att föra in statistiken så stod min favoritspanjorska där (hon var på lunch när jag kom). Båda vi sken upp i stora leenden och hon blev så glad att hon till och med ville krama mig trots att det rann salt vätska, kallad svett, från mig. 
När jag sedan duschat och blivit av med den tidigare nämnda vätskan så ville hon kramas igen. Tycker det är så himla kul med sådant. Spontanitet. Kramar. En kram kan betyda så mycket, beroende på vem den kommer ifrån och vid vilket tillfälle.

Jag tror vi svenskar i allmänhet är lite rädda för spontan kroppskontakt. Vilket vid vissa tillfällen är synd tycker jag. Jag försöker släppa loss lite mer och våga ge folk en kram när den verkligen kan behövas. Jag själv har alltid tillhört den uptighta typen som aldrig varit mycket för kroppskontakt, men som nu jobbar på att övervinna mig själv typ. Bara den senaste månaden har jag lyckats klämma fram två spontankramar. En var när jag sprang in på två kollegor som satt och pratade varav en grät, så jag gav denne en kram och sa att jag inte visste vad det gällde men att jag hoppades att det skulle bli bra. Den andra var när en kollega förlorat en nära familjemedlem och verkligen såg ut att behöva en kram. Vet inte om den hjälpte eller stjälpte (kan man säga så?stavar man så?) då hon började gråta. Men jag vill tro att den gjorde gott i alla fall.

Vad tycker ni om spontana kramar?

Lax är så jävla gott.

Jag har lagat lax för första gången i mitt liv. Det är ju larvigt att det är första gången när det är så himlans enkelt att laga. Hade köpt fryst laxfilé som jag tog fram och tinade, smorde en ugnsäker form och lade i filéerna, kryddade de med lite fiskkrydda (finns att köpa färdigt på burk) hade på lite flytande margarin för att få de saftiga. In i ugnen i cirkus 20 minuter i 175 grader. Superenkelt, supergott.

Tagen med mobilkameran

What a lovely weather!!

I förrgår sommarvärme, igår mindre värme och regn och idag sol och värme igen!!

Ska ge mig ut och svettas lite nu. Tjing!

This one is for you Carro :)

Jag vet att du inte är en dödskalletjej (som du så många gånger försökt få in i mitt huvud men visar sekunden efter upp sin stolta samling med dödksallar i alla dess former).
Var häromdagen på Lagerhaus och försökte i smyg klicka på lite bilder på alla prylar de hade med dödskallemotiv. Det fanns diskborstar (första bilden, otroligt dålig skärpa pga smygfotografering) och pallar (andra bilden) och så grymt mycket annat. Tänkte på dig då så jag var tvungen att ägna dig ett dödskalleinlägg :D


Heaven's on fire

Har sådan jävulsk magknip just nu. Kan inte sitta rakt upp. Bajs.

Har haft pass, hem och ätit friterade räkor, till andra jobbet för att stänga där. När jag bommat och låst så kände jag att det verkar som en alldeles för underbar kväll för att slänga bort den. Så jag gick hem. Ångrar det inte en sekund. Precis lagom temp och rakt framför mig hade jag den dalande solen. Vackert!

Hoppas på sol imorgon.

Fem pass på en vecka

Visst det är bara ett pass mer än jag brukar köra, men fem pass känns riktigt bra. Jag skulle gärna ta fler om jag bara fick. Men man får tacka och ta emot när folk hör av sig om vick, och inte nog med att det ger lite extra träning, det ger också lite mer pengar än mina egna pass.  Sats mål är att varje instruktör ska ha två pass i veckan, jag har fyra så jag är mer än nöjd. Men jag kommer bli av med mina två favoritpass nu när jag fått nytt jobb. Det krockar liksom, det tycker jag ska bli jättetråkigt, men förhoppningsvis får jag ändå ha kvar ett pass på min hemanläggning.

har precis käkat friterade räkor, fy fan vad gott det är. Enligt min mening är tigerräkor de allra godaste. Det är så mycket räka liksom och man kan göra nästan vad som  helst med dem, smaksätta på alla möjliga vis. Det tycker jag om.

Nu ska jag göra i ordning mig igen och gå till jobbet. Jobbar i ynka fyra timmar, men de brukar kännas som en evighet (nynnar lite på Carolas låt).


Skiftande

Hade grymt svårt att somna igår, drabbades av lite migrän. Ovanligt. Började få värk vid 17-tiden och sedan kom det mer och mer smygandes under kvällen, när det sedan var sovdags ville huvudet inte alls vara snällt.
 För alla personer som har migrän artar sig värken på olika sätt. Somliga spyr, somliga blir förlamade (det är sant, vet en som får bortdomningar i ena handen), somliga får så mycket flimmer för ögonen att det känns som gula fläcken och hundra andra symptom. Jag har tack och lov inget av de där symptomen, blir dock sjukt ljus- och ljudkänslig.
När jag då gick och lade mig och blundade inför sömnen som komma skulle så flimrade det framför mina ögon, ögonlocken ville inte ligga still. Det var som ett ljusflimmer som blinkade som ett eget discoljus under mina ögonlock. Sjukt irriterande.
När jag sedan fått nog efter att ha legat och vridit och vänt på mig så tog jag två eeze. Det blev lite bättre och till sist somnade jag.

Schrimps

Skulle egentligen dragit ut och ätit med babens jobbgäng, men det visade sig att de som skulle ut (visade sig vara endast två stycken) redan ätit utan oss och de skulle parta sedan vilket vi inte skulle. Jag har spinningpass tidigt imorgon och babe börjar jobba tidigt. Så vi beställde hem thaimat och njöt i stora drag. Jag beställde två rätter (tjockis) båda med tigerräkor. Har sådana big cravings på räkor just nu och det känns ju som att man bör undvika allt som har med kyckling att göra. Och falukorv. Och färdigrätter.

Kollade även på Robinsson . Det var en kille som blivit biten av en spindel. Fy fan vad äckligt, jag hade svimmat bara av att se den, men han svimmade nästan när han blivit biten.

Shopping

Har gjort lite vettig shopping. Dels för att fylla på ordförådet och läskunskaperna och dels för att jag behöver och det var billigt.

4 böcker betala för 3

Billiga linnen är bra att investera i när man är en sportnörd som inte gillar att tvätta ofta (kostade 49:-/st)

Rea på denna med, diggade mönstret

Samma här, rea och cofint mönster.

Gammal gumma

När jag var på väg till spinningen kom det fram en liten gumma till mig och frågade var polisstationen låg, jag pekade att ingången var bara några meter från där vi stod. Hon svarade att hon visste det men den var stängd och undrade då om det fanns någon annan. Nej tyvärr, svarade jag, det är den enda här i närheten i alla fall.
Hon förklarade att hon hade gått från hit till dit (en sträcka på nästan två kilometer) och att hon nu hade ont i benen. Varför hon ville prata med polisen var för att hon ville anmäla några. Hon sa att de hon bor med är elaka och inte gör det lätt för henne. I meningen efter säger hon att hennes anhöriga inte bryr sig om henne det minsta. Mitt hjärta gick i kras. Hur kan någon inte bry sig och tycka om denna söta lilla gumma som verkade helt oförarglig? Jag ville bara sätta henne i soffan medan jag spinnade och sedan ta med henne hem och ta hand om henne, men insåg att det nog inte skulle bli så bra.
Hon sa att hon hade lite ont i benen efter att ha gått så långt så hon frågade om det fanns några bänkar att vila sig på och jag pekade ut några. Hoppas verkligen att allt går bra för henne.
Visst jag inser att hon kanske var dement och svamlade om att folk är elaka mot henne, men även om så nu är fallet så har hon antaligen uppfattat det så. Och det är illa.
Jaag önskade henne i alla fall lycka till och gick med mitt trasiga hjärta och cyklade.

Sol och svett

Underbar morgon. Var inte ens trött när jag vaknade och jag vaknade ett bra tag innan väckarklockan skulle ringa. Hade fått ett sms inatt som gjorde mig grymt orolig, men messade tillbaka när jag vaknade och fick reda på att det inte var någon fara. Usch, inga fler sådana meddelanden okej?!

Idag väntar två spinningpass. Har en liten orolig känsla i magen. Fråga mig inte varför, jag har ju kört båda två flera gånger tidigare, men det kanske beror på att jag inte kört den kombinationen på två veckor. Har fått med mig Tant A på ena passet i alla fall och det känns bra, har försökt ragga med syster Mini, men hon var ute igår så hon visste inte om hon skulle palla. Syster Minst blir det svårt att ragga då hon är i Thailandet. Syster Mellan är för lat, ska ta en promenad med henne senare istället. Om hon inte bangar.

Nej nu ska jag get dressed for success och dra iväg till jobbet. Tjing!

Bilden togs av en av ungarna som var i Mini. Tagen med mobilkamera.

They try to make me go to rehab

Är nu mer än mätt och belåten, har ätit pannkakor i stora lass. Hur gott som helst och riktigt billigt.

Har precis varit nere i tvättstugan och hämtat upp det sista så nu väntar en liten stund av klädvikande.


Lukten av påsk

Jag förstår inte hur, men på något sätt tycker jag att det luktar påsk här hemma. Vet inte om det är tulpanerna som gör det. Det är inte ägg som luktar i alla fall trots att man kan tro det då man ofta kopplar ägg till påsk.
Jag vet att det tjötas om sol hit och dit, men man blir ju bara så grymt genomsyrad av glädjeendorfiner som nästan sprutar ur öronen när det är sådant här väder. Håller på att tvätta för fulla muggar. Är jag ledsen för det eller tycker det är jobbigt? Nej, för solen skiner.
Ska snart ner och hämta det sista av tvätten sedan blir det pannkakor. Mums.


Fick tulpaner av Tant A igår när de kom på besök, med blommorna kom även denna lilla filur.

14 år till salu

Ännu en bok has come to an end. 14 år till salu av Caroline Engvall.

Boken är en sann berättelse vilket gör allt så mycket mer hemskt. Det handlar om en tjej som kallar sig Tessan och är till synes en helt vanlig tjej som går i högstadiet. Skolan går bra, hon älskar att gå till stallet och hälsa på sin sköthäst Långstrump, hon har sin bästis Jenny vid sin sida i så gott som vått som torrt. En dag sitter de två tjejerna och väntar på att skolan ska börja då Tessan säger att det skulle vara trevligt med lite mer pengar, Jenny svarar med att säga : Vi horar.
Detta var till en början helt overkligt för båda tjejerna, men visar sig snart bli verklighet. Ett ödesdigert beslut som leder till ett årslångt missbruk som Tessan fastnar i. Man får följa hennes oerhört långa och svåra kamp vidare i livet, genom våldtäkter, kärleken till hennes enda följeslagare Alfons (hunden), flytten fram och tillbaka, skräcken, ångesten, tankar och dikter.
Det är verkligen inte en lätt bok att läsa, det är svårt att ta in att sådant här kan verkligen hända vem som helst. På ett sätt är boken ganska milt skrivet om man nu kan säga det om en sådan hemsk händelse, men vissa böcker kan ibland beskriva så att man nästan kan känna det som att man själv är den som blir överfallen. Det gör inte denna bok och å ena sidan är det skönt då jag ibland kan tycka att det blir för tungt, det skär för mycket i hjärtat och å andra sidan är det synd, för man vill ju bli tagen ordentligt av en bok.
Dock går denna boken in i mitt hjärta och det blir som en varningslampa som säger att alltid hålla ögon och öron öppna för folk som kanske ändrar beteendet och om du märker att någon har problem, våga fråga, våga göra någonting.

Dinner is served

Precis som vi haft i säkert tio år så serverades det idag vardagsmiddag. Ja, nu kanske ni undrar vad det är. Jo det är som så att för 15 år sedan skaffade vår familj och mammas bästa väns familj varsin stuga (som det började med att vi hyrde men nu har köpt) i Värmland. Vi hade umgåtts mycket innan men det blev mer intensivt då vi umgicks varje dag hela somrarna. När vintern kom och smög sig på ville vi ju fortsätta ses. Dessa två barn blev som våra syskon, och är fortfarande. Så våra päron kom på den briljanta idén att varannan vecka ha middag hos oss och varannan hos dem.

Det skulle inte vara något avancerat som oxfilé utan det skulle vara precis som det låter, en vardagsmiddag. Typ falukorv med spaghetti. Denna tradition har vi alltså vuxit upp med och har även fortsatt med den trots att mor och far bosatt sig på andra sidan Sverige. Och denna vecka var det vår tur. Så vi skrapade ihop de som kunde och bjöd på köttfärssås och spaghetti, med glass och bär till efterrätt. Så mysigt.

Tycker vardagsmiddag är en riktig lyx i den kanske annars så tråkiga vardagen. Så har du någon vän du gärna umgås med men ibland kanske inte tillräckligt ofta, ordna en middag var varannan vecka. Det krävs inte mycket. Bara att båda (/alla om det ingår pojk/flickvänner) kan samma tid. Så himla nice.

Ständig hunger

Jag skulle aldrig kunna bli anorektiker, jag älskar mat för mycket. Jag skulle däremot kunna dra på mig en eating disorder i form av att äta för mycket. Jag är konstant hungrig och ibland undrar jag om jag har binnikemask eller något liknande. Förhoppningsvis inte. Man får väl hoppas att det beror på att man rör sig mycket och att matsmältningen går undan.
Åt lunch med syster Mellan och Svampen igår. Svampen åt sushi och vi fick smaka. Gillade laxrullarna som bara bestod av lax och ris, har tidigare smakat de med sjögräs(?) och det var ingen höjdare. Jag vill verkligen tycka om sushi för det ser så sjukt jävla gott ut. Någon gång när jag är riktigt rik ska jag köpa hem lite olika sorters sushi och prova mig fram.
Just nu har jag craving för asiatisk mat. Allt med ris slinker ned. Visst ris räknas väl inte riktigt som jättenyttigt, men who gives a fuck? För det första kan man ju äta det tillsammans med något nyttigt och för det andra så måste man få äta lite onyttigt också. Vilket jag gör praktiskt taget varje dag.
Nu blir det en solskenspromenad med syster Mellan, sedan ska vi förbereda inför ikväll då vi får middagsgäster. Lite vardagsglamour.

Svampens sushi

Min asiatiska buffé (så gott med friterade räkor)

Syster Mellans grekiska tallrik.

Min nya idol

Denna tjej sjunger underbart. Lyssna!

Que paso con el sol?

Vaknade upp ganska tidigt och tänkte att jag skulle ta en solskenspromenad, men när jag tittar ut genom fönstret är det inte samma strålande sol som värmde vår jord igår. Det är molnigt. Lite besviken är jag nog, men börjar känna lite tro att den ändå längtar efter att titta fram bakom molnen. Kom igen solen. Kom igen!

Jag är nöjd. Köpte en blomvas i grönt på Åhléns häromdagen. Ett riktigt klassiskt impulsköp. Samtidigt som jag köpte alla nya gardiner. Att köpa blomvas är inte riktigt min melodi, men jag blev kär i den och såg framför mig ett dubbelpack med tulpaner i, och tro mig, tulpaner är inte heller min stil. Resultatet blev riktigt färgglatt och vårigt.


95-årig hurttant

Min farmor är ju som bekant 95 år. Hon är visserligen inte ute och rör på sig speciellt ofta då hon knappt ser något längre och balanssinnet är knappt existerande, men hon tar sig en cykeltur då och då. Ja inte ute i det fria utan i sitt gästrum.

Wiihhoooo

Det gick så bra. Jag fick jobbet! Börjar om 20 dagar. Det blir till en början deltid men då har jag i alla fall fått in en fot i företaget och kommer förhoppningsvis få fler timmar längre fram och kanske efter sommaren. Me happy!

Älsk fick sitt skattebesked idag och det var bra, så förhoppningsvis blir det någon resa i höst. Me want!

Lovely day

Det finns inte mycket som slår en solig morgon. Är det inte bland det mest underbara att vakna upp till att solstrålarna pressar sig in genom rullgardin och fönster? Man blir så pigg. Klockan skulle nog kunna vara tre på natten och man skulle ändå vakna pigg om strålarna lyste in. Underbart.

Sitter och äter min lilla frukost nu som består av (fram med anteckningsblocken) fiberflingor, banan, russin och blåbär. Gott och nyttigt.

Ska snart iväg och köra spinning. Skönt. Denna vecka har jag fem pass, ett mer än vanligt. Men det är bara nice. Dels för att då får jag lite mer träning och dels för att jag vickar på söndag så då får jag mer betalt. Man tackar.

Ska försöka komma ut på en liten promenad mellan spinningen och nästa jobbpass. Får se hur tiden räcker till.

RSS 2.0