Kan man bli mer upprörd??

Fick ett samtal i förmiddags av min kära vän Lusen. Hon ringde mest för att berätta om en händelse. This is it:

I söndags kväll satt hon och hennes pojkvän och kollade på tv när de plötsligt hör ett vrål, efter ett tag hör de ytterligare ett och inser att det inte slutar. Det kommer från trapphuset så de båda rusar upp och ut genom dörren. När de kommer ner till porten ser de att det är deras granne med sina stora fina vovve som desperat vrålar, sparkar och skriker. Två pittbullar har grabbat tag i vovven och vägrar släppa. Ägaren (enligt Lusen en som antingen är eller har varit pundare) till pittbullarna sitter på marken utanför och bölar att hon har ingen kontroll över hundarna. Nehej?? Kampen fortsätter och ägaren till den attackerade hunden försöker verkligen desperat att få hundarna att släppa tag om sin hund.
Ut ur trapphuset väller så småningom grannar. Alla har hört vrålet och vissa har med sig hammare. Genom gemensamma krafter lyckas de alltså sparka bort hundarna och kommer in i porten.

Hua, jag ryser fortfarande när jag skriver detta. Att tilläggas kan jag berätta att denna svarta, lurviga, stora, vovve som blev påhoppad är en snäll hund. Skulle aldrig göra en fluga förnär. När detta hände gick denna svarta lurv kopplad medan de 2 pittbullarna sprang lösa (mot lagen).
Denna svarta lurv fick opereras då några av betten var riktigt allvarliga och han saknar päls på flera ställen och haltar. Bubbs! Även ägaren blev biten i benet.
Tydligen så får ägaren till pittsen endast en varning. Det ska tydligen till två varningar innan något sker.
Men det betyder alltså att det måste hända något mer? Vem ska behöva dödas/skadas innan dessa två hundar avlivas? Det är fullt av ungar på gården, som att de ska kunna skydda sig om dessa odjur kommer. Har jag helt fel om jag hört att de går på halsen? Då kan man ju bara säga godnatt.

Tänker på denna svarta lurv nu som antagligen är sjukt chockad. What to do? Människor kan man åtminstone erbjuda terapi. Stackarn! Usch. Blir så upprörd. Vill bara gråta.

Say what?
Postat av: Mari

Usch och fy !! Hatar att läsa sadant där.. Avliva hundarna omedelbart, en andra chans kan ju som du säger vara en annans död. Uscha !!!!!!

2009-03-11 @ 17:33:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0